Είστε εδώ

Εδώ μου έκλεψαν το αυτοκίνητο

Γιώργος Ψαρράς
του Γιώργου Ψαρρά

Ήταν μια συνηθισμένη Παρασκευή όταν επιλέξαμε και μεταβούμε στο κέντρο της πρωτεύουσας με το μετρό για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της εξεύρεσης θέσης στάθμευσης.

Στις 13:30 λοιπόν παρκάραμε το αυτοκίνητό μας-όπως πολλές άλλες φόρες-σε ένα δρόμο κοντινό στις εξόδους του σταθμού μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας. Αργά το απόγευμα, καθώς οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν ήδη 19:30, έχοντας τελειώσει με τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, επιστρέψαμε με το μετρό για να παραλάβουμε το αυτοκίνητο μας.

Μια απρόσμενα δυσάρεστη έκπληξη ωστόσο μας περίμενε κάτω από τον υαλοκαθαριστήρα του εμπρός παρμπρίζ. Ήταν ένα χειρόγραφο σημείωμα που κάποιος άγνωστος είχε αφήσει. Με έκπληξη διαβάσαμε: «Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο παρακάτω νούμερο, καθώς το πρωί η γυναίκα μου είχε παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητο της και όταν επέστρεψε βρήκε το δικό σας. Θα μας βοηθούσε αν μας λέγατε τι ώρα παρκάρατε εσείς, ώστε να βρούμε περίπου τι ώρα έγινε η κλοπή».

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ξαφνικά ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα ίσως να είχαμε χάσει εμείς το αυτοκίνητο μας αν είχαμε παρκάρει εκεί νωρίτερα. Η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να κάνει «φτερά» τόσο αναπάντεχα ένα περιουσιακό σου στοιχείο που έχεις κοπιάσει για να το αποκτήσεις και που είναι απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητας σου, προκαλεί κρύο ιδρώτα.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον αριθμό τηλεφώνου που έγραφε το χαρτί. Συνομιλήσαμε με έναν κύριο που μας είπε ότι η γυναικά του πάρκαρε στη θέση αυτή στις 08:00 το πρωί ένα Nissan Micra, πήγε στη δουλειά της, και όταν επέστεψε αντίκρισε το δικό μας αυτοκίνητο. Οι κλεφτές προφανώς παραβίασαν την κλειδαριά του αυτοκινήτου, καθώς δε βρέθηκαν σπασμένα γυαλιά στην άσφαλτο.

Με δεδομένο ότι εμείς παρκάραμε εκεί στις 13:30 η κλοπή μπορεί να έγινε ακόμα και λεπτά πριν ή νωρίς το πρωί π.χ στις 09:00. Το σίγουρο είναι ότι οι ληστές έχουν αποθρασυνθεί τελείως, καθώς πλέον δε διατάζουν ακόμα και σε πολυσύχναστα μέρη, σε ώρες αιχμής να κλέβουν αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την αστυνομία με την οποία επικοινώνησε η γυναικά που έπεσε θύμα τους, πρόκειται για μια καινούργια σπείρα που ευθύνεται ενδεχομένως για πολλά ανάλογα κρούσματα στους γύρω δρόμους.

Ιδιαίτερη προσοχή επομένως όσοι παρκάρετε στους δρόμους γύρω από το σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, αλλά και γενικότερα, καθώς οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας καταγράφουν ανησυχητική άνοδο.