Απόψεις

12 Σεπτεμβρίου 2018

Τελικά τι θέλει η Formula 1; Πού θα οδηγήσει αυτή η απουσία προσωπικοτήτων που σιγά σιγά εμπεδώνεται στην κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου motorsport; Μήπως δρομολογούνται έτσι οι καταστάσεις ώστε με τους πιτσιρικάδες στις πρωταγωνίστριες το ενδιαφέρον να αρχίζει να εστιάζεται αποκλειστικά...

12 Σεπτεμβρίου 2018

«Πέταξε» ο Αύγουστος, όσον αφορά τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών στη χώρα μας, ανεβάζοντας το σύνολο στο 8μηνο κατά 23,9% σύμφωνα με την επεξεργασία των πρωτογενών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ από τον Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

11 Σεπτεμβρίου 2018

Ήταν μια συνηθισμένη Παρασκευή όταν επιλέξαμε και μεταβούμε στο κέντρο της πρωτεύουσας με το μετρό για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της εξεύρεσης θέσης στάθμευσης.

22 Αυγούστου 2018

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε επισκέπτες – τουρίστες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους  το φετινό καλοκαίρι στην  Κρήτη.

21 Αυγούστου 2018

Ήταν ένα φθινοπωρινό πρωινό της 11 Σεπτεμβρίου του 2001, και με καλή δημοσιογραφική παρέα περπατούσαμε στην αχανή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

21 Αυγούστου 2018

Και τι δεν έχει γραφεί κατά της Uber, μέχρι σήμερα. Λίβελοι για φοροδιαφυγή, για συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων, για «δήθεν συνεργατική οικονομία», για «πειρατικά» και άλλα τέτοια. Οι αλλαγές στον «πολιτισμένο κόσμο» μετατρέπουν συχνά την κοινή γνώμη σε …ταλιμπάν.

15 Αυγούστου 2018

«Η Tesla στην Ελλάδα» φώναζαν όλοι και ετοιμάστηκαν να πάνε να κάνουν αίτηση για εργασία… Άλλοι, ονειρεύτηκαν ότι θα ταξιδέψουν στον πλανήτη Άρη με τα προγράμματα της SpaceX.  Πόσο εύκολα μπορεί να «τσιμπήσει» κάποιος, πόση ντόπα κρύβουν συχνά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Είμαι...

14 Αυγούστου 2018

Οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την ηλεκτροκίνηση σε ότι αφορά τα επαγγελματικά οχήματα.

Τι έχουν κάνει λοιπόν.

14 Αυγούστου 2018

Πρόσφατα βρεθήκαμε σε κάποια πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας και ξεκινήσαμε τη χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία εξεύρεσης κενής θέσης στάθμευσης.

14 Αυγούστου 2018

Μετά το Ράλι Γερμανίας η M-Sport, η ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον που βρίσκεται πίσω από την εργοστασιακή συμμετοχή της Ford στο WRC, έρχεται Ελλάδα με Οζιέ και Έβανς...

7 Αυγούστου 2018

Οι Ιταλοί πάντα μας ξάφνιαζαν. Και συνεχίζουν να μας ξαφνιάζουν. Άλλοτε με τις πρωτοποριακές ιδέες τους, άλλοτε με το ντιζάιν τους και άλλοτε με τη μόδα.

1 Αυγούστου 2018

Φασαρία το «πάμε διακοπές», πονοκέφαλος το «είμαι» ή «θα λείπω σε διακοπές». Διακοπάρω, λοιπόν.

1 Αυγούστου 2018

Το Μάτι για τα δικά μου… μάτια ήταν μία περιοχή αγαπημένη.

1 Αυγούστου 2018

Τη Νεράιδα, το μικρό χωριουδάκι στην περιοχή των Αγράφων, τη μάθαμε όταν πριν από μερικές δεκαετίες περνούσαν τα «τέρατα» με τα 400 άλογα που έτρεχαν τότε στο πραγματικό Ράλι Ακρόπολις, που μετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών.

1 Αυγούστου 2018

Η αλήθεια είναι ότι τον Αύγουστο τον περιμέναμε πως και πως, καθώς είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των διακοπών.

27 Ιουλίου 2018

Αν δεχθούμε ότι ο αείμνηστος Τζιάνι Ανιέλι ο ηγήτωρ της δυναστείας, o “avvocato”, υπήρξε η πιο εμβληματική μορφή για δεκαετίες, ως βασικός μέτοχος της Fiat και από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιταλικής οικονομίας, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ασφαλώς, λειτούργησε ως το μετέπειτα “ισοδύναμο” σε...

27 Ιουλίου 2018

Κάποια στιγμή θα έρθει και η απόδοση ευθυνών για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγσε στο θάνατο 81 ανθρώπους και στην καταστροφή 2.000 σπιτιών και επιχειρήσεων από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά.

9 Ιουλίου 2018

«Σκέφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο, αλλά έχω ενδοιασμούς για πετρελαιοκίνητο, καθώς έχω διαβάσει ότι θα απαγορευτούν». Αυτή ήταν η πρώτη φράση υποψήφιου αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου που ζήτησε τη γνώμη μας. Έρχεται λοιπόν όντως το τέλος των πετρελαιοκινητήρων; 

9 Ιουλίου 2018

Επειδή πολύς λόγος γίνεται, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει η ανάπτυξη, είναι το ακόλουθο: Στο κέντρο της Αθήνας, λίγο κάτω από την Ομόνοια και για την ακρίβεια στην πλατεία Καραϊσκάκη, έπειτα από επτά χρόνια που παρέμεινε κλειστό στο ακίνητο της Βιοχάλκο, άνοιξε πάλι ένα...

29 Ιουνίου 2018

Πέρα από τον ελληνικό μικρόκοσμό μας, καθόσον, αρκετοί στον τόπο μας έχουν την εντύπωση ότι οι διεθνείς εξελίξεις ουδόλως μας επηρεάζουν, συντελούνται αλλαγές ή επαπειλούνται δυσάρεστες καταστάσεις που είναι βέβαιο πως θα γίνουν …αντιληπτές και στα μέρη μας.