Απόψεις

21 Ιανουαρίου 2019

Από το καλοκαίρι στον χειμώνα και από τον χειμώνα στο καλοκαίρι. Κάπως έτσι ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών μετακυλίει τις ημερομηνίες αλλαγής ελαστικών.

13 Ιανουαρίου 2019

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, έφερε και πάλι στην επιφάνεια τις κακοτεχνίες των περισσότερων ελληνικών δρόμων, γεμίζοντας λακκούβες και παγίδες τις επιφάνειες. 

12 Ιανουαρίου 2019

Κάπως έτσι «κτίζεται το μέλλον». Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή. Ή θα προστατεύσουμε το περιβάλλον ή θα ..ζήσουμε. Η περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας θυμίζει λίγο-πολύ τις ανεμογεννήτριες.

12 Ιανουαρίου 2019

Διαβάζω στον Τύπο ότι στην Ελλάδα το 2018 πουλήθηκαν περισσότερα από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα. Στη Φινλανδία, λέει, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εμφάνισαν αύξηση μεγαλύτερη του 32%. Το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια δίνει κίνητρα για αγορές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. 

12 Ιανουαρίου 2019

Ο Άγγελος είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια, ενώ ο κύριος Νίκος δε γνωρίζει πως να μπαίνει στο διαδίκτυο. Τι κοινό υπάρχει μεταξύ τους; Η αγάπη τους για το αυτοκίνητο. 

31 Δεκεμβρίου 2018

Το 2018 μας αποχαιρετά, μας αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα και καλωσορίζουμε το 2019.

27 Δεκεμβρίου 2018

Πώς να είναι άραγε η ιαπωνική φυλακή; High Tech φαντάζομαι… Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, οι αγορές είναι αμείλικτες, τα Δ.Σ. αδυσώπητα, οι «μέτοχοι» έτοιμοι πάντα να βγάλουν τα σπαθιά και να σε τεμαχίσουν!

27 Δεκεμβρίου 2018

Τα επιτόκια της Ιταλικής δεκαετίας υποχώρησαν στα επίπεδα του 2,7%. Τα Ελληνικά τείνουν να σταθεροποιηθούν στην περιοχή 4,2 – 4,3%. Το δε Χρηματιστήριο, υποχωρεί στα όρια των 610 μονάδων, με τις συνολικές απώλειες από την αρχή του χρόνου περί το 20%.

13 Δεκεμβρίου 2018

Τις προηγούμενες μέρες δεχτήκαμε μια «βροχή» ερωτήσεων από ένα φίλο που ήθελε να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο. Τον συμβουλέψαμε προσπαθώντας να κατανοήσουμε τις προσωπικές του ανάγκες, τι ταιριάζει στο γούστο και στο χαρακτήρα του, αλλά πάνω από όλα μετρήσαμε τι αντέχει το πορτοφόλι του.

12 Δεκεμβρίου 2018

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του 2018 και όπως δείχνουν οι ταξινομήσεις των καινούργιών αυτοκινήτων, το φράγμα των 100.000 μονάδων θα ξεπεραστεί.

12 Δεκεμβρίου 2018

Η Ισπανία έχει εξελιχθεί σε μια χώρα με πολύ αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Στο πρόσφατο ταξίδι μας, στο κράτος της Ιβηρικής χερσονήσου, διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά το πως οι Ισπανοί οδηγοί ακολουθούσαν κατά γράμμα τα όρια σύμφωνα με τον δικό τους ΚΟΚ.

12 Δεκεμβρίου 2018

Τον συμπαθούσα πάρα πολύ. Είχε έναν τρόπο να σε κερδίζει. Τον γνώρισα στα πρώτα αγωνιστικά μου βήματα, και με είχε εντυπωσιάσει με τον «αέρα» του.

19 Νοεμβρίου 2018

Το βράδυ στις  18 Νοεμβρίου οι πύλες της Έκθεσης  Αυτοκινήτου στην Αθήνα «Αυτοκίνηση 2018» έκλεισαν. 

Κατά γενική ομολογία τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους εκθέτες, ήταν η καλύτερη  έκθεση που έχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας

6 Νοεμβρίου 2018

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ακόμη το φαίνεσθαι κυριαρχούσε της λογικής στη χώρα -όχι ότι ξεπεράστηκε, πλήρως, στις μέρες μας, αλλά λέμε τώρα…-, στέλεχος εισαγωγικής εταιρίας αυτοκινήτων μας περιέγραφε πως ένας οικογενειάρχης έμπαινε στην αντιπροσωπεία με σκοπό να αγοράσει ένα πολυχρηστικό και...

6 Νοεμβρίου 2018

Ενδεχομένως να γνωρίζετε ορισμένα σημεία στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα για διάφορους λόγους, ωστόσο μόνο όταν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό υπάρχει κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών. 

6 Νοεμβρίου 2018

Αν έλεγα τι μου θυμίζει η Αθήνα σήμερα,δεν θα δίσταζα να πω ότι αποτελεί πλέον έναν ευρωπαϊκό προορισμό κάθε στιγμή του χρόνου με κάθε αφορμή κι αιτία.

5 Νοεμβρίου 2018

Το Γκραν Πρι που διεξήχθη στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, δεν ήταν απλά το τελευταίο του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν ένας αγώνας που με το εμφανίστηκε η καρό σημαία έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία της Formula 1. 

5 Νοεμβρίου 2018

Η ώρα της κάλπης έφθασε και στις 12 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή θα ανακοινωθεί το αυτοκίνητο που θα φέρει για το 2019 τον επίζηλο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

5 Νοεμβρίου 2018

Υπάρχουν κάποιοι καλοπροαίρετοι που υποβαθμίζουν την Έκθεση Αυτοκινήτου στην Αθήνα-Αυτοκίνηση 2018- που γίνεται αυτές τις ημέρες (9-18 Νοεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.

5 Νοεμβρίου 2018

Το ότι η ΑΛΑ Κορίνθου διοργάνωσε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με ελλιπή ενημέρωση είναι θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΟΜΑΕ. Ας ασχοληθεί αυτή.