Απόψεις

12 Ιανουαρίου 2020

Ραγδαίες, όπως όλα δείχνουν,  θα είναι οι αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγουμε στο εξής τα αυτοκίνητά μας.

12 Ιανουαρίου 2020

Πρόκειται για διανοητική και ψυχαναγκαστική διαταραχή, με τους πάσχοντες να αισθάνονται μια ισχυρή ανάγκη να μετράνε διαρκώς τις ενέργειες ή τα αντικείμενα στο  χώρο τους.

12 Ιανουαρίου 2020

Σε δεύτερο χρόνο θα φανεί τι κερδίσαμε ή ενδεχομένως τι χάσαμε από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η πατρίδα έχασε.

10 Ιανουαρίου 2020

Η τελευταία κακοκαιρία έφερε στην επιφάνεια ακόμα πιο έντονες τις κακοτεχνίες των Ελληνικών δρόμων.

Γέμισαν λακκούβες οι δρόμοι, και «περιμένουν» πως και πώς να «αγκαλιάσουν» τα ελαστικά και να ελαφρύνουν για μερικά ευρώ την τσέπη σας.

31 Δεκεμβρίου 2019

Με αισιοδοξία υποδέχονται το νέο έτος οι παράγοντες της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων, έχοντας ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου καταγράψει ένα +10%, περίπου, στο σύνολο των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών σε ετήσια βάση.

31 Δεκεμβρίου 2019

Μπαίνοντας σε ένα από τα γνωστά στέκια της «γειτονιάς», στην Πλατεία Μαβίλη δηλαδή, νόμιζα ότι ήρθα αντιμέτωπος με ένα ξένο περιβάλλον. 

31 Δεκεμβρίου 2019

Πρόκειται για διανοητική και ψυχαναγκαστική διαταραχή, με τους πάσχοντες να αισθάνονται μια ισχυρή ανάγκη να μετράνε διαρκώς τις ενέργειες ή τα αντικείμενα στον χώρο τους.

31 Δεκεμβρίου 2019

Η γνωστή παρέα των φίλων είχε το παραδοσιακό ραντεβού πριν την αλλαγή του χρόνου, μεσημέρι, παραμονής Πρωτοχρονιάς. 

Η χαλαρή διάθεση έφεραν ωραίες συζητήσεις, γύρω από το τραπέζι που ήταν γεμάτο ποτηράκια και πιατάκια…

29 Δεκεμβρίου 2019

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός το πώς οι Ευρωπαίοι οδηγοί ακολουθούν πιστά τα όρια ταχύτητας που αναγράφονται στα Εθνικά Δίκτυα. Στην Αυστρία δεν διανοείσαι να οδηγήσεις ούτε με «ένα» χλμ. παραπάνω από το όριο ταχύτητας. Σε «τσίμπησαν» αμέσως…

Το ίδιο σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.  

4 Δεκεμβρίου 2019

«Περίεργη» η 7άδα της μικρής λίστας για το COTY. Σημειώστε αλφαβητικά: BMW 1-Series,  Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3, Toyota Corolla.

4 Δεκεμβρίου 2019

Οι Έλληνες αγαπούν το αυτοκίνητο, αυτό είναι ξεκάθαρο.

4 Δεκεμβρίου 2019

Σε λίγες μέρες αλλάζει η χρονιά και ο  πλανήτης έχει τρελαθεί! 

Με καλοκαιρινά t-shirt τη μία μέρα, με σκουφιά την άλλη.   

‘Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν επηρεάσει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα και ίσως τώρα εκδικείται…

4 Δεκεμβρίου 2019

Όλοι γνωρίζουν πλέον -ακόμη και αυτοί που δεν είναι fun των τεσσάρων τροχών- τον θεσμό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

4 Δεκεμβρίου 2019

Το 2019 μας αποχαιρετά με τους αγώνες αυτοκινήτου να βρίσκονται σε φθίνουσα τροχιά, χωρίς αίγλη, και με αγώνες «έτσι» για να γίνονται (η μόνη εξαίρεση ίσως οι αναβάσεις) και να μοιράζονται τίτλοι.

29 Νοεμβρίου 2019

Μια ατέλειωτη στεναχώρια η όλη υπόθεση περί ελληνικών αγώνων, με το έκπτωτο Δ.Σ. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ποιος το φανταζόταν το εκλεγμένο Δ.Σ. να είναι έκπτωτο. Γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι…. 

7 Οκτωβρίου 2019

Η αγορά του αυτοκινήτου, με τους ανάλογους χειρισμούς που είχαν κάνει από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε πάρει την ανηφόρα. Και ξαφνικά όλα παγώνουν.

7 Οκτωβρίου 2019

Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στον… πλανήτη Γη και καλόν είναι να το θυμόμαστε αυτό, το να επιχαίρουμε κάθε φορά που οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυξάνονται, λίγο-λίγο, σε μηνιαία βάση κυρίως, εποχιακά, λόγω τουρισμού και ταξινόμησης αυτοκινήτων για εταιρείες ενοικιάσεων, θα μπορούσε να...

7 Οκτωβρίου 2019

Πριν από αρκετούς μήνες (τεύχος Ιουνίου 2018) σας είχαμε μιλήσει για μια μικρή «έρευνα» που είχαμε πραγματοποιήσει σχετικά με τον αριθμό των Ελλήνων μοτοσικλετιστών που δεν φορούν κράνος.

5 Οκτωβρίου 2019

Mε τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ, κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ, όταν διαπιστωθεί ότι έχουν αλλοιωθεί τα χλμ. του αυτοκινήτου.

1 Οκτωβρίου 2019

Γαλοϊταλικός γάμος με άρωμα Γερμανίας, και να πως ο όμιλος PSA (Peugeot, Citroen, Opel) έβαλε στο παιχνίδι της συνεργασίας της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), για να γεννήθει ο νέος γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.