Απόψεις

30 Αυγούστου 2019

Ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της παγκόσμιας αυτοκίνησης, είναι και η διεθνής έκθεση της Φρανκφούρτης, που διεξάγεται 12-22 Σεπτεμβρίου. 

Από τις πιο ακριβές για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν, και η πλέον κουραστική για τους επισκέπτες λόγω της αχανούς έκτασης. 

30 Αυγούστου 2019

Κάθε κράτος που σέβεται τους πολίτες του προσπαθεί να βελτιώσει το ποιοτικό του επίπεδο σε όλους τους τομείς. Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς -που δυστυχώς η χώρα μας μέχρι τώρα παραμελούσε- είναι η μετακίνηση των πολιτών με τα ΜΜΜ (Mέσα Μαζικής Μεταφοράς).

25 Ιουλίου 2019

Το περιστατικό μου το αφηγήθηκε φίλος που ασχολείται με τις πλατφόρμες. Νοικιάζει το σπίτι του δηλαδή, μέσω airbnb και booking.com.:

25 Ιουλίου 2019

Επιβιβαζόμαστε στο σύγχρονο πολυχρηστικό Renault Espace και κατευθυνόμαστε από την πίστα «Circuit De La Ferte Gaucher» προς το αεροδρόμιο του Παρισιού.

25 Ιουλίου 2019

Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε πόσες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν; 

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Δημοσίας Τάξεως για τους πιο παλιούς) είναι γνωστός σε όλους. Όχι τόσο για τις επιτυχίες που είχε στα θέματα της τρομοκρατίας, όσο για το ήθος του και την υπομονή του.

24 Ιουλίου 2019

Κάθε ημέρα και κάθε στιγμή, η οδήγηση απαιτεί την προσοχή μας. Την απόλυτη συγκέντρωση, για να προβλέψουμε και να προλάβουμε. Να «διαβάζουμε» τον δρόμο και ευρύτερα το περιβάλλον, ώστε να ανταποκρινόμαστε εγκαίρως σε κάθε απρόοπτο.

8 Ιουλίου 2019

Ο λόγος για τη φήμη του Ράλι Ακρόπολις. Μέσω των social media λοιπόν μας ήρθε ένα video από τον εθνικό μας αγώνα της χρυσής εποχής, με πλάνα από βρετανικό συνεργείο. 

26 Ιουνίου 2019

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), υπ’ αριθμ.

7 Ιουνίου 2019

Η «κίνηση» είναι σωστή για τη μείωση του ΦΠΑ στα κράνη. 

Το πλέον σωστό θα ήταν χωρίς καθόλου ΦΠΑ, ή έστω με πολύ χαμηλό ΦΠΑ καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που έχει να κάνει με  την προστασία των αναβατών.

4 Ιουνίου 2019

Κυριακή απόγευμα, μέρα χαλάρωσης και αποφασίζουμε να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στο αρχείο μας, καθώς το ντουλάπι με τα περιοδικά έχει κυριολεκτικά ξεχειλίσει.

4 Ιουνίου 2019

Η Κωνσταντινούπολη – παρά το γεγονός ότι με την Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις – είναι ιδανικός προορισμός για ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι.Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και το σπουδαιότερο από πλευράς κόστους συμφέρει.

4 Ιουνίου 2019

Στην καρδιά του καλοκαιριού και στις πρώτες άδειες των εργαζόμενων ανθρώπων, διεξάγονται στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές. Το timing θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, λίγο πριν ή λίγο μετά.

3 Ιουνίου 2019

Να και κάτι καλό για τους πολίτες αυτής της χώρας. Λόγω εκλογών, στους σταθμούς διοδίων ανά την επικράτεια, η διέλευση θα είναι ελεύθερη για όλα τα οχήματα, (6-8 Ιουλίου) αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι παγώνει η αύξηση που είχε δρομολογηθεί από 1ης Ιουλίου στην Αττική οδό.

3 Ιουνίου 2019

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε που στο τέλος του 2000 ο πήχης στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων είχε αγγίξει τις 290.255 μονάδες.

Είναι η χρονιά με τις περισσότερες ταξινομήσεις στην ιστορία του αυτοκινήτου στη χώρα μας.

3 Ιουνίου 2019

Από την 1η Ιουλίου το κόμιστρο των διοδίων της Αττικής οδού αυξάνει κατά 20 λεπτά στα αυτοκίνητα.

Όμως πριν «κλείσει» το πρώτο 6μηνο από την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, έρχεται και η δεύτερη. Από 1ης Ιανουαρίου 2020 άλλα 30 λεπτά θα επιβαρύνουν τον χρήστη.

24 Μαΐου 2019

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έγινε η επίσημη πρώτη της Mazda στη χώρα μας.

9 Απριλίου 2019

Ακόμα και για τα μεταλλικά «κοστούμια» των αυτοκινήτων κάθε εποχή κυριαρχεί κάποια μόδα, την οποία, όπως φαίνεται, ακολουθούν αρκετοί κατασκευαστές. 

9 Απριλίου 2019

Πολλές φορές ανοίγω το ημερολόγιο μου για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω λάθος και ότι είμαστε στο 2019 κι όχι στο 1979.

Και όμως αυτό που βλέπω όταν πηγαίνω σε δημόσιες υπηρεσίες με γυρίζει χρόνια πίσω.Οι άνθρωποι ακόμη χρησιμοποιούν χαρτί, στυλό, μολύβι και γόμα. Έλεος!!!

2 Απριλίου 2019

Σε ένα από τα προηγούμενα τεύχη του  Motori Mag είχαμε επισημάνει κι εμείς από την πλευρά μας το πόσο πίσω είμαστε τελικά στην ηλεκτροκίνηση και είχαμε αναφέρει το πράδειγμα της Ρώμης κατά το πρόσφατο ταξίδι μας εκεί.

2 Απριλίου 2019

Ακόμα και για τα μεταλλικά «κοστούμια» των αυτοκινήτων κάθε εποχή κυριαρχεί κάποια μόδα, την οποία, όπως φαίνεται, ακολουθούν αρκετοί κατασκευαστές.