Απόψεις

31 Οκτωβρίου 2019

Γαλοϊταλικός γάμος με άρωμα Γερμανίας, και να πως ο όμιλος PSA (Peugeot, Citroen, Opel) έβαλε στο παιχνίδι της συνεργασίας της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), για να γεννήθει ο νέος γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

7 Οκτωβρίου 2019

Η αγορά του αυτοκινήτου, με τους ανάλογους χειρισμούς που είχαν κάνει από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε πάρει την ανηφόρα. Και ξαφνικά όλα παγώνουν.

7 Οκτωβρίου 2019

Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στον… πλανήτη Γη και καλόν είναι να το θυμόμαστε αυτό, το να επιχαίρουμε κάθε φορά που οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυξάνονται, λίγο-λίγο, σε μηνιαία βάση κυρίως, εποχιακά, λόγω τουρισμού και ταξινόμησης αυτοκινήτων για εταιρείες ενοικιάσεων, θα μπορούσε να...

7 Οκτωβρίου 2019

Πριν από αρκετούς μήνες (τεύχος Ιουνίου 2018) σας είχαμε μιλήσει για μια μικρή «έρευνα» που είχαμε πραγματοποιήσει σχετικά με τον αριθμό των Ελλήνων μοτοσικλετιστών που δεν φορούν κράνος.

5 Οκτωβρίου 2019

Mε τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ, κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ, όταν διαπιστωθεί ότι έχουν αλλοιωθεί τα χλμ. του αυτοκινήτου.

22 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού με το αυτοκίνητο ενδείκνυται να κάνετε μια στάση κάθε δυο ώρες περίπου, ώστε να ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα σας. Ωστόσο το ελληνικό οδικό δίκτυο επιβάλει στον οδηγό να σταματάει αρκετά πιο συχνά, όχι όμως για να αναπαυτεί, αλλά για να πληρώσει. 

13 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι πραγματικά η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να επιζητεί την γαλήνη σε τοπία και μέρη άφθαρτα και κυρίως απάτητα από τον τροχό και τις πολιτισμικές συνήθειες, αλλά και έξεις του πολιτισμού μας, που μπορεί να τον οδηγήσει σε… τοίχο.

30 Αυγούστου 2019

Κάθε κράτος που σέβεται τους πολίτες του προσπαθεί να βελτιώσει το ποιοτικό του επίπεδο σε όλους τους τομείς. Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς -που δυστυχώς η χώρα μας μέχρι τώρα παραμελούσε- είναι η μετακίνηση των πολιτών με τα ΜΜΜ (Mέσα Μαζικής Μεταφοράς).

29 Αυγούστου 2019

Η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης πέρασε στην ιστορία σαν την πιο φτωχή στην ιστορία της, αλλά και στην ιστορία των διεθνών εκθέσεων. Η απουσία των πολλών εταιριών, έδωσαν το μήνυμα ότι ο χάρτης αλλάζει. 

25 Ιουλίου 2019

Το περιστατικό μου το αφηγήθηκε φίλος που ασχολείται με τις πλατφόρμες. Νοικιάζει το σπίτι του δηλαδή, μέσω airbnb και booking.com.:

25 Ιουλίου 2019

Επιβιβαζόμαστε στο σύγχρονο πολυχρηστικό Renault Espace και κατευθυνόμαστε από την πίστα «Circuit De La Ferte Gaucher» προς το αεροδρόμιο του Παρισιού.

25 Ιουλίου 2019

Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε πόσες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν; 

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Δημοσίας Τάξεως για τους πιο παλιούς) είναι γνωστός σε όλους. Όχι τόσο για τις επιτυχίες που είχε στα θέματα της τρομοκρατίας, όσο για το ήθος του και την υπομονή του.

24 Ιουλίου 2019

Ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της παγκόσμιας αυτοκίνησης, είναι και η διεθνής έκθεση της Φρανκφούρτης, που διεξάγεται 12-22 Σεπτεμβρίου. 

Από τις πιο ακριβές για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν, και η πλέον κουραστική για τους επισκέπτες λόγω της αχανούς έκτασης. 

24 Ιουλίου 2019

Κάθε ημέρα και κάθε στιγμή, η οδήγηση απαιτεί την προσοχή μας. Την απόλυτη συγκέντρωση, για να προβλέψουμε και να προλάβουμε. Να «διαβάζουμε» τον δρόμο και ευρύτερα το περιβάλλον, ώστε να ανταποκρινόμαστε εγκαίρως σε κάθε απρόοπτο.

8 Ιουλίου 2019

Ο λόγος για τη φήμη του Ράλι Ακρόπολις. Μέσω των social media λοιπόν μας ήρθε ένα video από τον εθνικό μας αγώνα της χρυσής εποχής, με πλάνα από βρετανικό συνεργείο. 

26 Ιουνίου 2019

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), υπ’ αριθμ.

7 Ιουνίου 2019

Η «κίνηση» είναι σωστή για τη μείωση του ΦΠΑ στα κράνη. 

Το πλέον σωστό θα ήταν χωρίς καθόλου ΦΠΑ, ή έστω με πολύ χαμηλό ΦΠΑ καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που έχει να κάνει με  την προστασία των αναβατών.

4 Ιουνίου 2019

Κυριακή απόγευμα, μέρα χαλάρωσης και αποφασίζουμε να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στο αρχείο μας, καθώς το ντουλάπι με τα περιοδικά έχει κυριολεκτικά ξεχειλίσει.

4 Ιουνίου 2019

Η Κωνσταντινούπολη – παρά το γεγονός ότι με την Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις – είναι ιδανικός προορισμός για ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι.Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και το σπουδαιότερο από πλευράς κόστους συμφέρει.

4 Ιουνίου 2019

Στην καρδιά του καλοκαιριού και στις πρώτες άδειες των εργαζόμενων ανθρώπων, διεξάγονται στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές. Το timing θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, λίγο πριν ή λίγο μετά.