Τα φιμέ τζάμια πλέον είναι Must! Δείτε πόσο κοστίζουν αλλά και τί ισχύει με τη νομοθεσία

9 Ιουνίου 2021

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, πλέον σχεδόν όλες οι αντιπροσωπείες προσφέρουν τα νέα τους μοντέλα εξοπλισμένα με αντηλιακές μεμβράνες. Δείτε τους κυριότερους λόγους που εάν δεν έχετε, πρέπει να βάλετε και εσείς. Οι αντηλιακές μεμβράνες, τα λεγόμενα φιμέ, είναι ένα αξεσουάρ το οποίο βοηθάει τόσο στην καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου, όσο στην ασφάλεια αλλά και την άνεση του οδηγού. 

Αρχικά, το υλικό τους, είναι σε θέση να μπλοκάρει έως και το 98% της υπεριώδους ακτινοβολίας  και να παρέχει πιο υγιείς συνθήκες στην καμπίνα. Την διαφορά θα την καταλάβετε αμέσως σε μία καυτή ημέρα του καλοκαιριού, εάν βάλετε το χέρι σας πίσω από ένα τζάμι με και ένα τζάμι χωρίς φιμέ. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα καταλάβετε την παραμικρή ζέστη στο χέρι σας και θα είστε πολύ πιο άνετοι και χαλαροί για να οδηγήσετε. Φυσικά το όφελος είναι και στην όραση του οδηγού, όπου δεν θα τυφλώνεται από κάθετες ακτίνες. 

Η απίθανη Rolls Royce Wraith που έφτιαξε ο Justin Bieber είναι το highlight της εβδομάδας!

Και επειδή η δυνατότητα τους να κρατούν έξω τις ζεστές και ανθυγιεινές ακτινοβολίες είναι μεγάλη, το εσωτερικό της καμπίνας διατηρεί καλύτερη θερμοκρασία, με το a/c ή το clima αναλόγως, να έχει κάθε φορά μικρότερο έργο να φέρει εις πέρας, ζορίζοντας λιγότερο το κινητήρα και απαιτώντας μικρότερη παροχή καυσίμου. Ξεχάστε το καυτό σαλόνι όταν όταν παρκάρετε το καλοκαίρι σε υπαίθριο χώρο. 

Δείτε την όμορφη διαβάθμιση των φιμέ κρυστάλλων σε ένα νέο εργοστασιακό όχημα

Τέλος, εκτός από το στυλ που προσφέρουν, καθώς κακά τα ψέματα αναβαθμίζουν ένα αυτοκίνητο, προσφέρουν και παθητική ασφάλεια. Σε περίπτωση λοιπόν ατυχήματος, εάν το τζάμι σπάσει, η ζελατίνα δεν επιτρέπει στα κομμάτια να εκτοξευτούν σαν επικίνδυνες σφαίρες, ενώ μία ακόμη έρευνα εξηγεί πώς οι κλέφτες αποφεύγουν την διάρρηξη αυτοκινήτων με αντηλιακές μεμβράνες. 

Το μέσο κόστος για την τοποθέτηση μεμβρανών είναι στα 150 ευρώ (φυσικά ρόλο παίζει το μέγεθος και το είδος του αμαξιού), ενώ για τα πίσω παράθυρα επιβατών και παρμπριζ δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός για το ποσοστό σκουρότητας. Αντίθετα, μπροστινό παρμπριζ και παράθυρα οδηγού – συνοδηγού, οφείλουν να έχουν διαπερατότητα φωτός άνω του 50%. 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 9 Ιουνίου 2021

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πότε πρέπει να βάζω 100άρα βενζίνη και πότε όχι;

Πότε πρέπει να βάζω 100άρα βενζίνη και πότε όχι;

Ένα από τα θέματα που πάντα απασχολούσε τους οδηγούς είναι το είδος της βενζίνης που επιλέγουν για το αμάξι τους. Πόσες φορές έχετε ακούσει ή ακόμα και πει τη φράση, εγώ βάζω 100άρα γιατί με βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα, ή όταν βάζω 95άρα σέρνεται το αμάξι και με...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτσι θα καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα στο ρουλεμάν του τροχού! Πόσο κοστίζει;

Έτσι θα καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα στο ρουλεμάν του τροχού! Πόσο κοστίζει;

Τα ρουλεμάν των τροχών αποτελούν ένα από τα πιο ανθεκτικά μέρη του αυτοκινήτου, αντέχοντας μέχρι και 200.000χλμ. Όμως εάν έχει αρχίσει η φθορά τους, ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβετε είναι το… αυτί σας. Πώς θα ακούσετε μία ζημιά στο ρουλεμάν του τροχού Τα ρουλεμάν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επιτρέπεται να αλλάξω υγρά φρένων μόνος; Κάθε πότε γίνεται η αλλαγή;

Επιτρέπεται να αλλάξω υγρά φρένων μόνος; Κάθε πότε γίνεται η αλλαγή;

Το υγρό φρένων παίζει τον σημαντικότερο ρόλο κατά το φρενάρισμα, καθώς είναι υπεύθυνο ώστε να μεταφέρει στους τροχούς, την δύναμη που ασκούμε στο μεσαίο πεντάλ. Παράλληλα όμως λιπαίνει και διάφορα καίρια μέρη του συστήματος ώστε να αποφεύγεται η σκουριά και άλλες...

Διαβάστε Περισσότερα