Ο τιτάνας των εμπορευματικών αεροσκαφών έδωσε φτερά στη Skoda

8 Ιουνίου 2021

Skoda

Ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε η Skoda στην Ινδία, την οποία σαρώνει η πανδημία του Covid-19, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς.

Η τσέχικη εταιρεία, σε συνεργασία με τον Όμιλο Volkswagen στον οποίο ανήκει, δώρισε συνολικά το ποσό του 1 εκατομμύριου ευρώ στη σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Skoda δραστηριοποιείται εμπορικά στην Ινδία, ενώ έχει χριστεί υπεύθυνη για όλες τις σχετικές δράσεις ανάπτυξης του Ομίλου Volkswagen στη χώρα.

Skoda

Οι εργαζόμενοι της Skoda στην Ινδία βοήθησαν ώστε να καθοριστεί τι είδους βοήθεια χρειάζεται περισσότερο η χώρα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τη Skoda στάλθηκαν 8.500 φορητές συσκευές οξυγόνου που μπορούν να αυξήσουν την οξυγόνωση του αίματος έως και 75%. Το δεύτερο φορτίο περιείχε γεννήτριες οξυγόνου και εκατοντάδες φιάλες οξυγόνου.

Για να φτάσει έγκαιρα ο πολύτιμος ιατρικός εξοπλισμός στην Ινδία οι εργαζόμενοι της Skoda έδωσαν μάχη με το χρόνο. Οι γεννήτριες οξυγόνου ή οι κρυογονικές δεξαμενές έχουν σήμερα χρόνο παράδοσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ωστόσο η Skoda κατάφερε να παραλάβει την παραγγελία σε λίγες εβδομάδες.

 

Με 265 ίππους και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα το ισχυρότερο Skoda Enyaq

 

 

Για την αποστολή χρησιμοποιήθηκε το τετρακινητήριο εμπορευματικό αεροσκάφος Ilyushin IL-76, το οποίο διαθέτει πίσω ράμπα φόρτωσης. Επιλέχτηκε διότι μπορούσε να χωρέσει κοντέινερ, όπως αυτά που μεταφέρουν τα πλοία.

Skoda

Η πτήση του διήρκησε περίπου 30 ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης για ανεφοδιασμό, χρειάστηκε ειδική άδεια για να φτάσει στην Ινδία. Παράλληλα οι ειδικοί έπρεπε να υπολογίσουν το κέντρο βάρους του φορτίου, ώστε να τοποθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο εντός του αεροσκάφους.

Ο Ινδικός Ερυθρός Σταυρός στη συνέχεια θα διανείμει το υλικό στην Ινδία σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες. Ας ελπίσουμε ότι ο εφιάλτης της πανδημίας θα κοπάσει σύντομα στην Ινδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Skoda

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 8 Ιουνίου 2021

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε τους υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη. Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin αναλαμβάνει τον βαθύ καθαρισμό, 800 μέτρων  παραλίας, από εξειδικευμένο προσωπικό, δύο φορές τον χρόνο, καθώς και το συνεχή και καθημερινό καθαρισμό της. Ταυτόχρονα, θα εξοπλιστεί η παραλία από ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Φυσικά δικό της είναι το αμάξι, ό,τι θέλει το κάνει, αλλά είπαμε. Η γνωστή και εκατομμυριούχος τηλεπερσόνα, έντυσε τόσο μέσα όσο και έξω μία Lamborghini Urus με ειδικό ύφασμα για να μοιάζει με… πρόβατο! Μάλιστα την ονόμασε και Lambo-bo, στην προσπάθεια της να...

Διαβάστε Περισσότερα