Nissan: Συμβουλές για οδηγούς ηλεκτρικών

17 Ιουνίου, 2020

Όντας μία από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν σε πώληση αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, η Nissan δημιούργησε και μας προτείνει έναν κώδικα συμπεριφοράς για όλους όσοι οδηγούν κάποιο αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με μπαταρίες.

Μέσα από αυτόν οι Ιάπωνες προτείνουν στους οδηγούς ηλεκτρικών να νοιάζονται για τους υπόλοιπους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη σταθμών φόρτισης, εκμεταλλευόμενοι και τα διάφορα μέσα που παρέχει το internet (social media, εφαρμογές για smartphones, κ.λπ.).

Στη συνέχεια η εταιρεία αναφέρει ότι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον ενθουσιασμό των οπαδών της ηλεκτροκίνησης και να μην αποσυνδέουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν τα βλέπουμε να φορτίζουν σε κάποιο δημόσιο σταθμό. Επιπλέον, μας παροτρύνει αν έχουμε υποδοχή φόρτισης στο σπίτι μας, να τη μοιραστούμε με κάποιον γείτονα, καθώς η φόρτιση στο σπίτι είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα σε ποσοστό 88%.

Ακόμα, η Nissan μας ενημερώνει ότι καλό είναι να μην παρκάρουμε στους σταθμούς φόρτισης αν το αυτοκίνητό μας δεν είναι ηλεκτρικό, αλλά και αν είναι να το απομακρύνουμε όταν η μπαταρία του γεμίσει, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον φορτιστή και κάποιος άλλος.

Η Nissan προσφέρει συμβουλές και για την ευζωία της μπαταρίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μένει σε χαμηλή στάθμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό την επιβαρύνει και μειώνει τη χωρητικότητά της και κατά συνέπεια την αυτονομία που μας εξασφαλίζει. Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι αν υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης σε κλειστό parking, σίγουρα είναι προτιμότερο.

Ο κώδικας έχει οδηγίες και για την προετοιμασία πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, λέγοντας ότι αφ’ ενός πρέπει να φροντίσουμε όταν ξεκινήσουμε η μπαταρία να είναι πλήρως φορτισμένη και αφ’ ετέρου να έχουμε σχεδιάσει τη διαδρομή με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλευτούμε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης.

Επιστρέφοντας στην κοινή χρήση των δημόσιων σημείων φόρτισης, η ιαπωνική μάρκα προτείνει να αφήνουμε στο παρμπρίζ ένα σημείωμα που να ενημερώνει για πόσο χρόνο θα χρειαστούμε τη θέση φόρτισης, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους και οι άλλοι οδηγοί.

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο αυτό καθ’ αυτό η εταιρεία συμβουλεύει να ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών και τις οδηγικές ρυθμίσεις (όπως η χρήση του προφίλ λειτουργίας Eco-Mode), ώστε να μειώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση ρεύματος.

Λίγο πριν το τέλος η Nissan μας ενημερώνει ότι τα αυτοκίνητα κατά μέσο όρο μένουν αδρανή περίπου 20 ώρες κάθε μέρα, οπότε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες τους, συνδέοντάς τα ακόμα και σε μια απλή οικιακή πρίζα.

Τέλος, οι Ιάπωνες δεν ξεχνούν τα δημόσια σημεία φόρτισης, προτρέποντάς μας να τα φροντίζουμε, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα για όποιον τα χρειαστεί.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 17 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Το έτος 1964 ήταν ορόσημο τόσο για την Aston Martin όσο και για το βρετανικό αποστακτήριο Bowmore. Πριν από 56 χρόνια λοιπόν η Aston Martin DB5 έγινε ένα από τα διασημότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, καθώς το όνομα της συνδέθηκε με το μυστικό πράκτορα 007. Την ίδια χρονιά...

Διαβάστε Περισσότερα
Fiat 500 electric: Εγκαινίασε τη νέα γέφυρα στη Γένοβα

Fiat 500 electric: Εγκαινίασε τη νέα γέφυρα στη Γένοβα

Πολλές 10ετίες πριν, τα πρώτα Fiat 500 ταξίδευαν στην Autostrada del Sole, μήκους 760 χλμ. Ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει το Βορρά με τον Νότο, με τα μικρά ιταλικά αυτοκινητάκια να δίνουν το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Σήμερα αυτό το μήνυμα το έδωσε το...

Διαβάστε Περισσότερα
Mazda: Εκατό χρόνια ιστορίας σε χαρτί ιλουστρασιόν

Mazda: Εκατό χρόνια ιστορίας σε χαρτί ιλουστρασιόν

Το 1920 τα πρώτα οχήματα με το logo της Mazda άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Χιροσίμα. Από την ηρωική πόλης της Ιαπωνίας ξεκίνησε η ιστορία της Mazda που πλέον γιορτάζει έναν αιώνα στους δρόμους. Ένας αιώνα τεχνολογίας, καινοτομίας, σχεδιασμού αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα