Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Σουηδίας, θα γίνει όπως- όπως…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο καιρός έκανε τα δικά του, οι δεήσεις δεν έπιασαν τόπο και το ράλι Σουηδίας, 2οςγύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί μεν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, αλλά σε καθεστώς μεγάλης δίαιτας δε.

Και αυτό γιατί τα χλμ. των Ειδικών Διαδρομών μειώθηκαν αισθητά καθώς η επιφάνεια δεν είναι στρωμένη με χιόνι ή πάγο. 

Οπότε ράλι Σουηδίας χωρίς πάγο και χιόνι δεν λέει. 

Ετσι λοιπόν ο αγώνας των 18 Ειδικών Διαδρομών έχει μήκος 171.53 χλμ. και οι βαθμολογίες θα δοθούν κανονικά σε πληρώματα και εργοστάσια καθώς όλοι θα αγωνιστούν κάτω από ίδιες συνθήκες και χλμ.

Η παράσταση στη Σουηδία ξεκινάει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με το shakedownτων 7.21 χλμ. στις 09.01 με την πρώτη Ειδική Διαδρομή, την Υπερειδική να έχει μήκος 1.9 χλμ. 

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου σε 4 Ειδικές Διαδρομές 64 χλμ. θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους τα πληρώματα και σε άλλες 4 Ειδικές Διαδρομές μήκους 63.43 χλμ. το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. 

Η Κυριακή 16 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει 2 Ειδικές Διαδρομές (1 επαναλαμβανόμενη) μήκους 21.19 χλμ. που αποτελεί και την power stage, την Ειδική Διαδρομή που δίνει έξτρα βαθμούς στους 5 ταχύτερους.

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.