Είστε εδώ

WRC

WRC: ράλι Σουηδίας, ο Οζιέ και ο Μάκινεν

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το ράλι «σπριντ» της Σουηδίας διεξάγεται όπως- όπως λόγω της μη χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα κάποιες από τις Ειδικές Διαδρομές να διεξάγονται σε χωμάτινες επιφάνειες, ασχέτως εάν τα αυτοκίνητα «τρέχουν» με ειδικά ελαστικά με καρφιά για χιονισμένες και παγωμένες Ειδικές Διαδρομές. 

Όμως πίσω από τη «σκηνή» ο αγώνας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στο service park της Toyota GazooRacing, ο Τόμι Μάκινεν, ο Φινλανδός που ηγείται της ιαπωνικής ομάδας με 4 παγκόσμιους τίτλους ράλι στην καριέρα του, προσπαθεί να πείσει τον Οζιέ να μην κρεμάσει τα γάντια του και τη φόρμα. 

Ο 36χρονος Γάλλος με τους 6 παγκόσμιους τίτλους ράλι, τις 47 νίκες, τις80 παρουσίες στο βάθρο σε 151 αγώνες του WRC έχει δηλώσει ότι το 2020 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Αυτήν την περίοδο λοιπόν ο Μάκινενπροσπαθεί να αλλάξει γνώμη στον Οζιέ. 

Το 2020 είναι η πρώτη χρονιά συνεργασίας Οζιέ-Μάκινεν στην ToyotaGazoo Racing, σε μια χρονιά όπου εξελίσσεται και το καινούργιο Yaris WRCπου θα εμφανιστεί το 2021.

Για να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί αυτό το γαλλοφινλανδικό φλερτ. 

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.