Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Σουηδίας: Η πρώτη με Mazda

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το πρώτο ράλι Σουηδίας διοργανώθηκε το 1950 και για την ιστορία νικητής ήταν ο Περ Σεντερμπάουμ με BMW.

Από τότε έως και το 1986 τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και κυρίως τα Σουηδικά Saabκαι Volvo κυριαρχούσαν στις χιονισμένες Ειδικές Διαδρομές.

Όμως το 1987 οι Τίμο Σαλόνεν-ΣέποΧαριάνεν γράφουν ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι καθώς οδηγώντας το εργοστασιακό Mazda 323 4WD, κατακτούν τη νίκη.

Μια νίκη με ιδιαίτερη αξία καθώς το Mazda 323 είναι το πρώτο αυτοκίνητο από την Ιαπωνία που κερδίζει το ράλι Σουηδίας, μπροστά από δύο LanciaDeltaHFπου οδηγούσαν οι Έρικσον-Μπίλσταμ και Κάνκουνεν-Πιρόνεν.

Δύο χρόνια αργότερα, στον αγώνα του 1989,  οι Ίνγκβαρ και Περ Κάρλσον διπλασιάζουν τις νίκες της Mazda.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.