Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Σουηδίας, αρνητικό ρεκόρ

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Τα τερτίπια του καιρού, λόγω έλλειψης χιονιού, δημιούργησαν ένα αρνητικό ρεκόρ για το ράλι Σουηδίας, δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς θα είναι ο μικρότερος αγώνας από άποψη χλμ. Ειδικών Διαδρομών στην ιστορία του WRC. 

11 Ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 171, 53 χλμ. θα έχει ο αγώνας του 2020.

Να θυμηθούμε ότι και το 2016 το ράλι Σουηδίας είχε πάλι προβλήματα με τη μη χιονόπτωση, αλλά τελικά συμπληρώθηκαν 226,48 χλμ. Ειδικών Διαδρομών.

Στο θέμα της βαθμολογίας, οι βαθμοί θα δοθούν κανονικά σε οδηγούς, συνοδηγούς και κατασκευαστές καθώς τα συνολικά χλμ.του μειωμένου αγώνα είναι πάνω από το 51% του αρχικού προγραμματισμού.

55 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή, από τα οποία 11 κατηγορίας WRC. 3 Hyundai i20 WRC με Τάνακ, Νεβίλ, Μπριν, 3 Ford Fiesta WRC με Λάπι, Σουνίνεν, Τσόσιους, 4 Toyota Υaris WRC με Οζιέ, Έβανς, Ροβάνπερα, Κατσούτα, και Λάτβαλα με το ιδιωτικό Yaris WRC.

Nα σημειωθεί ότι το ιστορικό ράλι Σουηδίας ακυρώθηκε. 

Πρώτη Ειδική Διαδρομή, η Υπερειδική των 1.90 χλμ. την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. 

 

Φωτογραφίες: reporter-images

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.