Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο : Εκκίνησαν 60 για την ράμπα τερματισμού

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Με 4 Ειδικές Διαδρομές να αποτελείται το 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο, 60 πληρώματα από τα 76 ξεκίνησαν για τον κύκλο Μόντε Κάρλο-Μόντε Κάρλο. 

Τα 16 πληρώματα έμειναν εκτός λόγω κανονισμών μεταξύ αυτών και οι Γκρίνσμιθ-Έντμονσον (Ford Fiesta WRC) λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισαν στο σκέλος της παρασκευής με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο και να τεθούν εκτός 60άδας. 

Στο τελευταίο σκέλος και οι δικοί «μας» Νίκος Παυλίδης-Άλαν Χάριμαν με το Peugeot 208. 

Σουνίνεν, Κατσούτα, Ροβάνπερα, Λάπι, Νεβίλ, Οζιέ, Έβανς είναι η σειρά που θα εισέρχονται τα εργοστασιακά πληρώματα στο 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο. 

Για το πρώτο “loop” της Κυριακής τα εργοστασιακά πληρώματα ξεκίνησαν έχοντας κάνει τις εξής επιλογές στο θέμα ελαστικών. Οζιέ, Έβανς, Ροβάνπερα, Νεβίλ, Λάπι 3 ελαστικά πολύ μαλακά και 3 μαλακά, Λεμπ 5 πολύ μαλακά, Σουνίνεν4 μαλακά και 2 πολύ μαλακά και Κατσούτα 4 πολύ μαλακά και 2 μαλακά.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.