Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Μεξικού: Ο Οζιέ δείχνει τον δρόμο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ράλι Μεξικού, καθώς από τις 12 Ειδικές Διαδρομές του πρώτου σκέλους, έχουν διεξαχθεί οι 6 με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Toyota Yaris WRC να φιγουράρουν στην πρώτη θέση, έχοντας 9.7 δευτ, διαφορά από τους Σουνίνεν-Λέχτινεν(Ford Fiesta WRC) και 10.3 από τους Νεβίλ-Γκιλσούλ(Hyundai i20 WRC). 

Από τις 6 Ειδικές Διαδρομές, οι Νεβιλ-Γκιλσούλ έχουν κερδίσει 3, και από μια οι Οζιέ-Ινγκρασιά, Τάνακ-Γιερβόεγια και Σόρδο-Ντελ Μπάριο. 

Οι Λάπι-Φερμ (Ford Fiesta WRC) ακολουθούν στα 16.6, οι Έβανς-Μάρτιν στα 19.1, οι Ροβάνπερα-Χαλτούνεν στα 31.4 και οι Τάνακ-Γιερβοέγια στα 38.6

Φυσικά ο αγώνας είναι πολύ μακρύς ακόμα καθώς απομένουν άλλες 18 χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Να σημειωθεί ότι η εξωτερική θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου, υπάρχει αρκετή σκόνη στις Ειδικές Διαδρομές καθώς δεν έχει βρέξει, η σειρά στις Ειδικές Διαδρομές κατά το πρώτο σκέλος λόγω της μέχρι τώρα βαθμολογίας είναι Εβανς, Νεβίλ, Οζιέ, Ροβάνπερα, Λάπι, Τάνακ, Σουνίνεν, Γκρινσμιθ, Σόρδο και να δούμε πως θα ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος καθώς το Μεξικό είναι πίσω 8 ώρες.     

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.

Η καμπίνα του Volkswagen Atlas Cross Sport (το Atlas με coupe γραμμή οροφής και μικρότερο μήκος) μπορεί να μετατραπεί σε συναυλιακό χώρο με τον οδηγό και τους επιβάτες του να απολαμβάνουν «κρυστάλλινους» ήχους.