Είστε εδώ

WRC

WRC, πρόγραμμα 2020: Τελικά 13 οι αγώνες

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Όμως λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη Χιλή, η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά Αργεντινή και Μεξικό, δεν θα είναι στο πρόγραμμα του 2020.

Οι πληροφορίες έφεραν ως αντικαταστάτη το ράλι της Ισπανίας, στην Καταλονία, αλλά μετά την απόφαση του παγκόσμιου συμβουλίου motorsport, ο αγώνας της Χιλής δεν θα αντικατασταθεί και οι αγώνες στο WRC για το 2020 θα είναι 13, με την παράσταση να ξεκινάει στο ράλι Μόντε Κάρλο 23-26 Ιανουαρίου. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

23-26 Ιανουαρίου ράλι Μόντε Κάρλο

13-16 Φεβρουαρίου ράλι Σουηδίας

12-15 Μαρτίου ράλι Μεξικού

23-26 Απριλίου ράλι Αργεντινής

21-24 Μαΐου ράλι Πορτογαλίας

4-7 Ιουνίου ράλι Ιταλίας

16-19 Ιουλίου ράλι Κένυας

6-9 Αυγούστου ράλι Φινλανδίας

3-6 Σεπτεμβρίου ράλι Νέας Ζηλανδίας

15-18 Οκτωβρίου ράλι Γερμανίας

29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου ράλι Βρετανίας

19-22 Νοεμβρίου ράλι Ιαπωνίας

 

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.