Είστε εδώ

WRC

WRC: Η βαθμολογία μετά το Μεξικό

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Χωρίς τους επιπλέον βαθμούς για τους 5 ταχύτερους της power –stage, καθώς το 3ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Μεξικού ακυρώθηκε, η βαθμολογία του WRC διαμορφώθηκε ως εξής:

Οδηγοί: Oζιέ 62 βαθμοί, Έβανς 54, Νεβίλ 42, Ροβάνπερα 40, Τάνακ 38, Σουνίνεν 26, Λάπι 24. 

Κατασκευαστές: Τoyota 110, Hyundai 89, Ford M-Sport 65. 

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, με το ράλι Αργεντινής που ακολουθούσε αυτό του Μεξικού να έχει ακυρωθεί.

Το επόμενο ραντεβού στα μεγάλα σαλόνια του WRC το ράλι Πορτογαλίας, 21-25 Μαΐου. Το πρώτο σε χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές στην Ευρώπη, με την ευχή ο κορωνοϊός να αποτελεί παρελθόν και η καθημερινότητα όπως και το motorsport να ξαναβρεί το ρυθμό τους. 

Φωτογραφία:reporter-images   

Σχετικά άρθρα

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.

Η καμπίνα του Volkswagen Atlas Cross Sport (το Atlas με coupe γραμμή οροφής και μικρότερο μήκος) μπορεί να μετατραπεί σε συναυλιακό χώρο με τον οδηγό και τους επιβάτες του να απολαμβάνουν «κρυστάλλινους» ήχους.

Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η πατρίδα της Ferrari, καθώς η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία μοιάζει δυστυχώς ατελείωτη.