Είστε εδώ

WRC

WRC-Hyundai Motorsport: O Τάνακ και οι αριθμοί

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Τάνακ-Γιερβόεγια ως παγκόσμιοι πρωταθλητές 2019 θα εκκινήσουν πρώτοι στο ράλι Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου), όμως στο Hyundai i20 WRC που θα το οδηγήσουν για πρώτη φορά στις Ειδικές Διαδρομές του πριγκιπάτου δεν θα φέρει το Νο 1 στις πόρτες.

Ως παγκόσμιοι πρωταθλητές το δικαιούνται, αλλά το πλήρωμα από την Εσθονία προτίμησε να συνεχίσει με τον Νο 8, τον αριθμό που έφεραν και στο Toyota Yaris WRC, με το οποίο κατέκτησαν τον τίτλο την περασμένη χρονιά.

Τα άλλα δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν τα i20 WRC, είναι οι Λεμπ-Ελενά που θα φέρουν το Νο 9 θυμίζοντας τους 9 παγκόσμιους τίτλους και οι Νεβίλ-Γκιλσούλ το Νο 11.

Αυτούς τους αριθμούς θα έχουν τα 3 πληρώματα της Hyundai Motorsport καθ΄όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Σχετικά άρθρα

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…

Στο πλαίσιο συγκέντρωσης των μεγαλύτερων μετόχων της Nissan, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σχετικά με το γεγονός ότι η ανάκαμψη της εταιρείας γίνεται με αργό ρυθμό, οι οποίες επεκτάθηκαν και στον διευθύνοντα σύμβουλο, Μακότο Ουτσίντα.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 3 Μαρτίου, η Skoda θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Octavia RS, η οποία θα προσφέρεται με κινητήρα βενζίνης, plug-in υβριδικό σύνολο, καθώς και πετρελαιοκινητήρα.

Με το νέο Landtrek η Peugeot εισέρχεται στην κατηγορία των pickup οχημάτων, η οποία αυξάνεται διαρκώς με πάνω από 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως.