Είστε εδώ

WRC

WRC-88ο ράλι Μόντε Κάρλο : Με 88 συμμετοχές

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, παρά το γεγονός ότι οι εργοστασιακές ομάδες μειώθηκαν κατά μια, με πρώτη παράσταση το ράλι Μόντε Κάρλο 23-26 Ιανουαρίου.

Οι συμμετοχές έχουν ανεβάσει το ενδιαφέρον στα ύψη με τις τρείς εργοστασιακές ομάδες να είναι έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019, η Hyundai στοχεύει στην πρώτη της νίκη στο πριγκιπάτο και κατεβαίνει στην αρένα με τρία i20 WRCέχοντας στις τάξεις της τους παγκόσμιους πρωταθλητές της περασμένης χρονιάς Τάνακ-Γιερβοέγια, ενώ τα άλλα δύο θα τα οδηγήσουν οι 9 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι Λέμπ-Ελενά(7 νίκες στο Μόντε Κάρλο όλες με Citroen) και το τρίτο οι Νεβίλ-Γκιλσούλ.

Στην αντίπερα όχθη η ToyotaGazooRacingμε ανανεωμένη τη σύνθεση της ομάδας.

Πρώτο βιολί οι 6 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι Οζιέ-Ινγκρασιάμε 7 νίκες και αυτοί στον αγώνα του προγκιπάτου, αλλά η μια με αυτοκίνητο της κατηγορίας S2000, και όχι με WRC. Φέτος έχουν σαν στόχο να συνεχίσουν το σερί τους (από το 2014) και να γίνουν οι πολυνίκεςτου αγώνα. Για πρώτη φορά θα οδηγήσουν YarisWRCόπως και τα άλλα δύο πληρώματα, οι Έβανς-Μάρτιν και Ροβάνπερα-Χαλτούνεν.

Ο τρίτος πόλος είναι το αουτσάιντερ που βασίζεται στον νενικόενθουσιαμό. Ο  για την M-SportFordμε τα FiestaWRC που στις τάξεις της ήρθαν οι αρκετά γρήγοροι Λάπι-Φερμ που θα είναι και το Νο 1 στην ομάδα. Διατηρήθηκαν οι Σουνίνεν-Λέχτινεν και Γκρίνσμιθ-Εντμοντσον.

Η CitroenRacing, που ήταν η 4ος πόλος στο WRCαποσύρθηκε και τα C3 WRCπαραμένουν κλειδωμένα στην έδρα του αγωνιστικού τμήματος, στις Βερσαλλίες.

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.