Είστε εδώ

WRC

Volkswagen Polo R5 : Δοκιμές στην Ελλάδα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι ομάδες που γνωρίζουν, στα Ελληνικά σκληρά χώματα δοκιμάζουν τα νέα τους αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Έτσι και η Volkswagen Motorsport με αγωνιστικό διευθυντή τον Σβεν Σμιτς, πρώην συνοδηγό του Φρέντι Λόιξ (που γνωρίζει πολύ καλά από πραγματικά ράλι Ακρόπολις) πέρασε τρεις μέρες δοκιμών στη χώρα μας, με τον Πόντους Τίντεμαν (προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC2 οδηγώντας Skoda Fabia R5) και τον 14 φορές πρωταθλητή Αυστρίας Ραϊμόνδο Μπαουμσλάγκερ στο τιμόνι του Polo R5.

Oι δοκιμές εξέλιξης στη χώρα μας, συμπλήρωσαν 500 χλμ. σύμφωνα με το WRC, ήταν οι δεύτερες που πραγματοποιήθηκαν σε χωμάτινες επιφάνειες.

Οι πρώτες ήταν στα χώματα της Φινλανδίας με τους Έρικ Καμιλί και τον Έμιλ Λίντχολμ.

Η ομάδα έχει προγραμματίσει μια ακόμα περίοδο δοκιμών στα χώματα της Ιταλίας, πριν την πρώτη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου που είναι προγραμματισμένη για το μικτό ράλι Ισπανίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Όμως ωραία όλα αυτά, αλλά εμάς μας αρέσουν περισσότερο τα video τα οποία έχουν ανέβει στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του WRC που είναι από ελληνικά χέρια.

Οι Δημήτρης Ρούμελης και τα παιδιά του Greek Rally Passion έκαναν πολύ ωραία δουλειά και το WRC τους αντάμειψε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με το να αναρτήσει τα πλάνα τους.  Αυτό δείχνει εκτός των άλλων και τη σωστή δουλειά που έκαναν.

Μπράβο τους που ήταν εκεί και παρακολούθησαν τις δοκιμές της γερμανικής ομάδας και μπράβο τους για τα ωραία όλο ένταση πλάνα που πήραμε από το WRC.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.