Είστε εδώ

WRC

Volkswagen Polo R5 : Δοκιμές στην Ελλάδα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι ομάδες που γνωρίζουν, στα Ελληνικά σκληρά χώματα δοκιμάζουν τα νέα τους αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Έτσι και η Volkswagen Motorsport με αγωνιστικό διευθυντή τον Σβεν Σμιτς, πρώην συνοδηγό του Φρέντι Λόιξ (που γνωρίζει πολύ καλά από πραγματικά ράλι Ακρόπολις) πέρασε τρεις μέρες δοκιμών στη χώρα μας, με τον Πόντους Τίντεμαν (προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC2 οδηγώντας Skoda Fabia R5) και τον 14 φορές πρωταθλητή Αυστρίας Ραϊμόνδο Μπαουμσλάγκερ στο τιμόνι του Polo R5.

Oι δοκιμές εξέλιξης στη χώρα μας, συμπλήρωσαν 500 χλμ. σύμφωνα με το WRC, ήταν οι δεύτερες που πραγματοποιήθηκαν σε χωμάτινες επιφάνειες.

Οι πρώτες ήταν στα χώματα της Φινλανδίας με τους Έρικ Καμιλί και τον Έμιλ Λίντχολμ.

Η ομάδα έχει προγραμματίσει μια ακόμα περίοδο δοκιμών στα χώματα της Ιταλίας, πριν την πρώτη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου που είναι προγραμματισμένη για το μικτό ράλι Ισπανίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Όμως ωραία όλα αυτά, αλλά εμάς μας αρέσουν περισσότερο τα video τα οποία έχουν ανέβει στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του WRC που είναι από ελληνικά χέρια.

Οι Δημήτρης Ρούμελης και τα παιδιά του Greek Rally Passion έκαναν πολύ ωραία δουλειά και το WRC τους αντάμειψε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με το να αναρτήσει τα πλάνα τους.  Αυτό δείχνει εκτός των άλλων και τη σωστή δουλειά που έκαναν.

Μπράβο τους που ήταν εκεί και παρακολούθησαν τις δοκιμές της γερμανικής ομάδας και μπράβο τους για τα ωραία όλο ένταση πλάνα που πήραμε από το WRC.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.