Είστε εδώ

WRC

Volkswagen Polo R5 : Δοκιμές στην Ελλάδα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι ομάδες που γνωρίζουν, στα Ελληνικά σκληρά χώματα δοκιμάζουν τα νέα τους αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Έτσι και η Volkswagen Motorsport με αγωνιστικό διευθυντή τον Σβεν Σμιτς, πρώην συνοδηγό του Φρέντι Λόιξ (που γνωρίζει πολύ καλά από πραγματικά ράλι Ακρόπολις) πέρασε τρεις μέρες δοκιμών στη χώρα μας, με τον Πόντους Τίντεμαν (προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών του WRC2 οδηγώντας Skoda Fabia R5) και τον 14 φορές πρωταθλητή Αυστρίας Ραϊμόνδο Μπαουμσλάγκερ στο τιμόνι του Polo R5.

Oι δοκιμές εξέλιξης στη χώρα μας, συμπλήρωσαν 500 χλμ. σύμφωνα με το WRC, ήταν οι δεύτερες που πραγματοποιήθηκαν σε χωμάτινες επιφάνειες.

Οι πρώτες ήταν στα χώματα της Φινλανδίας με τους Έρικ Καμιλί και τον Έμιλ Λίντχολμ.

Η ομάδα έχει προγραμματίσει μια ακόμα περίοδο δοκιμών στα χώματα της Ιταλίας, πριν την πρώτη επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου που είναι προγραμματισμένη για το μικτό ράλι Ισπανίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Όμως ωραία όλα αυτά, αλλά εμάς μας αρέσουν περισσότερο τα video τα οποία έχουν ανέβει στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του WRC που είναι από ελληνικά χέρια.

Οι Δημήτρης Ρούμελης και τα παιδιά του Greek Rally Passion έκαναν πολύ ωραία δουλειά και το WRC τους αντάμειψε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με το να αναρτήσει τα πλάνα τους.  Αυτό δείχνει εκτός των άλλων και τη σωστή δουλειά που έκαναν.

Μπράβο τους που ήταν εκεί και παρακολούθησαν τις δοκιμές της γερμανικής ομάδας και μπράβο τους για τα ωραία όλο ένταση πλάνα που πήραμε από το WRC.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.