Είστε εδώ

WRC

Volkswagen Polo R5 : Δοκιμές στην άσφαλτο με ελαστικά Pirelli

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται για να κλείσει τον κύκλο των εξελίξεων καθώς «πλησιάζει» ο αγώνας που θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση.

Είναι το μικτό ράλι Ισπανίας (25-28 Οκτωβρίου), εκεί που το 2013 η Volkswagen Motorsport με τους Οζιέ-Ινγκρασιά οδηγώντας το Polo WRC κατέκτησαν το πρώτο τίτλο οδηγών-κατασκευαστών. 

Η ημερομηνία που το Volkswagen Polo R5 θα λάβει το Δελτίο Αναγνώρισης  είναι πριν από την 1η Οκτωβρίου.

Και όπως δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Σβεν Σμιτς και πρώην συνοδηγός του Φρέντι Λόιξ στο WRC, η ομάδα είναι πολύ ευχαριστημένη, είναι κοντά στους στόχους και απομένουν μερικές αλλαγές πριν εξεταστεί το αυτοκίνητο από την τεχνική επιτροπή της FIA για την απόκτηση του Δελτίου Αναγνώρισης. 

Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Τι θα γίνει με τα εσωτερικά στον όμιλο καθώς το Skoda Fabia R5 ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Polo R5, με τις πληροφορίες να λένε ότι αφού το Fabia R5 είναι άπιαστο, σκεφτείτε πως θα είναι το Polo R5 που φέρει όλη την τεχνογνωσία από το Skoda. 

Τα υπόλοιπα στις Ειδικές Διαδρομές.

Οι φωτογραφίες από τις δοκιμές στην Ισπανία, είναι “Julien Pixelrallye”.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Peugeot

Τα «χαρτιά» της ανοίγει η Peugeot σχετικά με το πλάνο που έχει καταστρώσει σχετικά από την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση.