Είστε εδώ

WRC

Skoda Fabia R5: Aπό χρυσάφι

του Γιάννη Σταυρόπουλου

H αγωνιστική ομάδα της Skoda Motorsport είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία WRC2 με τους φετινούς πρωταθλητές Γιάν Κοπέτσκι-Πάβελ Ντρέσλερ και Κάλε Ροβάνπερα-Γιόνε Χαλτούνεν, στην 2η χρονιά τους στην κατηγορία.

Το νέο Fabia R5 προδιαγραφών 2019 παρουσιάστηκε σε χρώμα χρυσό, και όχι στα αγωνιστικά άσπρο-πράσινο-μαύρο της Skoda Motorsport, υπογραμμίζοντας με αυτήν την επιλογή την κυριαρχία του αυτοκινήτου σε αυτήν την κατηγορία.

To αγωνιστικό μοντέλο της Skoda, εμφανίστηκε στο τερέν στα μισά του 2015, όπου αμέσως κυριάρχησε στις Ειδικές Διαδρομές.

Η ιστορία έγραψε τρεις τίτλους στην κατηγορία WRC2 το 2016 με τον Εσαπέκα Λάπι, το 2017 με τον Πόντους Τίντεμαν και το 2018 με τον Γιαν Κοπέτσκι.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια 250 Skoda Fabia R5 συμμετείχαν σε 625 ράλι σε 60 χώρες του κόσμου.

Εκτός από τα πρωταθλήματα WRC2, Ασίας, Νοτίου Αμερικής, και Ευρώπης κάτω των 28 ετών, πληρώματα με Fabia R5 κατέκτησαν τα εθνικά πρωταθλήματα στις εξής χώρες. Aυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Λίβανο, Ολλανδία, Παραγουάη, Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία. 

Τα υπόλοιπά στις Ειδικές Διαδρομές του 2019.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α