Είστε εδώ

WRC

Ράλι Τουρκίας-2ο σκέλος : Ο Οζιέ πέρασε μπροστά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Και όμως τα Citroen boys συνεχίζουν αλώβητα τον αγώνα, τη στιγμή που ο Τάνακ εγκατέλειψε από ηλεκτρονικά και ο Νεβίλ συνεχίζει μεν, αλλά πολύ πίσω δε λόγω εξόδου. 

Τα Citroen C3 WRC σαν οδοστρωτήρες περνούν τις πέτρες και τις παγίδες στο ράλι Τουρκίας και στο τέλος του 2ου σκέλους οι Οζιέ-Ινγκρασιά οδηγούν την κατάταξη με 2ους τους Λάπι-Φερμ στα 2/10 διαφορά με τρίτο τον Μίκελσεν στο +1:17.1 και τον Σόρδο να ακολουθεί στα +2:24.7. 

Θεωρητικά δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα στην κορυφή, αν και στους αγώνες όλα μπορούν να συμβούν. Το 3ο και τελευταίο σκέλος περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 38,52 χλμ. με την power stage 7.05 χλμ. που δίνει βαθμούς στους 5 ταχύτερους . 

Εάν λοιπόν ο Οζιέ κερδίσει, ο Νεβιλ τερματίσει 8ος  και ο Τάνακ δεν πάρει βαθμούς, ο Γάλλος  θα φτάσει τους 190, ο Bέλγος τους 176 και ο Εσθονός θα παραμείνει στους 205. 

Αυτή η βαθμολογία χωρίς να υπολογιστούν οι βαθμοί της power stage.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.