Είστε εδώ

WRC

Ράλι Σουηδίας : Σε λευκό τοπίο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Σε ιδανικές συνθήκες θα διεξαχθεί το ράλι Σουηδίας καθώς το χιόνι κυριαρχεί στις Ειδικές Διαδρομές.

Το ράλι Σουηδίας που περιλαμβάνει και μερικές Ειδικές Διαδρομές στη Νορβηγία είναι ο δεύτερος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και διεξάγεται 15-18 Φεβρουαρίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 19 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 314,25 χλμ.

Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με το shakedown (η τελευταία επίσημη δοκιμή πριν την εκκίνηση) μήκους 6,86 χλμ.

Την ίδια μέρα στις 20:04 δίνεται η εκκίνηση και στις 20:08 η Υπερειδική στο Κάρλσταντ μήκους 1,90 χλμ. για να ακολουθήσει η νυχτερινή ανασυγκρότηση.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ο αγώνας περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 140 χλμ.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου τα πληρώματα θα «γράψουν» άλλα 120,31 χλμ, που είναι το μήκος των 8 Ειδικών Διαδρομών.

Στην Ειδική Διαδρομή “Vargasen” μήκους 14,21 χλμ. είναι και το περίφημο άλμα αφιερωμένο στη μνήμη του Κόλιν Μακ Ρέϊ με τους θεατές να «μετρούν» τα άλματα των αγωνιζομένων. Το ρεκόρ το κατέχει από το 2016 ο Μπρίνιλτσεν με άλμα 45 μέτρων.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα του αγώνα, οι Ειδικές Διαδρομές είναι 3, συνολικού μήκους 51,94 χλμ. με την power stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους να είναι 9,56 χλμ.  

Οι εξωτερικές θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στο -20 βαθμούς Κελσίου που κάνει ιδιαίτερα δύσκολη την κάθε εργασία, ενώ στο service park υπάρχει θέρμανση στους χώρους επισκευής.

Στο video που ακολουθεί δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα του 2017 που είχε νικητές του Λάτβαλα-Άντιλα με Toyota Yaris WRC.

φωτογρφία: reporter-image

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.