Είστε εδώ

WRC

Ράλι Μόντε Κάρλο : Δύο οδηγοί με 13 νίκες στο Πριγκιπάτο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι και οι δύο Γάλλοι. Έχουν το ίδιο όνομα, Σεμπαστιάν, αθροίζουν 15 παγκόσμιους τίτλους οδηγών και 13 νίκες στο ράλι Μόντε Κάρλο.

Ο λόγος για τους Σεμπαστιάν Λεμπ με 9 παγκόσμιους τίτλους και Σεμπαστιάν Οζιέ με 6 παγκόσμιους τίτλους.

Ο άνεμος από τη Γαλλία που έχει σαρώσει τους παγκόσμιους τίτλους για 15 συνεχή χρόνια, ή αν προτιμάτε δύο Γάλλοι μονομάχοι  συναντιόνται μετά από πολλά χρόνια στον πιο διάσημο αγώνα του WRC με στόχο τη νίκη καθώς και οι δύο συμμετέχουν με καινούργια ομάδα.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχει 6 νίκες στο Μόντε Κάρλο, και στις Ειδικές Διαδρομές κοντά στην πόλη Γκαπ (όπου βρίσκεται και το σπίτι του), ενώ ο άλλος Σεμπαστιάν, ο Λεμπ από την περιοχή της Αλσατίας κατέχει το ρεκόρ με 7 νίκες.

Ο Οζιέ μετά από απουσία 8 χρόνων επιστρέφει στη Citroen Racing, έχοντας κερδίσει τους 5 τελευταίους αγώνες, ενώ για τον Λεμπ η τελευταία φορά που συμμετείχε στο ράλι Μόντε Κάρλο τον οποίο και κέρδισε ήταν το 2013. 

Ο Οζιέ στα 8 χρόνια αυτά απουσίας από τη γαλλική ομάδα κατέκτησε με την ομάδα της VW Motorsport 4 παγκόσμιους τίτλους και με την M-Sport Ford άλλους δύο, τα δύο τελευταία χρόνια, πριν επιστρέψει στη Citroen Racing.

Ο Λεμπ είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο που δεν ανήκει στην PSA. Τους 9 τίτλους τους έχει κατακτήσει με Citroen, ενώ στο ράλι Μόντε Κάρλο του 2019 θα οδηγήσει i20 WRC για την ομάδα της Hyundai Motorsport, σε ένα πρόγραμμα 6 αγώνων.

Το ποιος θα κερδίσει στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι σαν να θέλεις να μαντέψεις τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

Και οι δύο οδηγοί διαθέτουν τρομερή εμπειρία από τον αγώνα, με τον Οζιέ να είναι πιο κοντά στο σήμερα καθώς συμμετέχει τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά είναι και θέμα τύχης ο αγώνας του Πριγκιπάτου.

Πάντως μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, αλλά η κόντρα μεταξύ των δύο υπάρχει.

Αρκεί να θυμηθούμε όταν εκεί στην 3ετία 2009-2011 στο στάβλο της Citroen ο νεαρός Οζιέ είχε αμφισβητήσει τον βασιλιά Λεμπ και τις αποφάσεις της ομάδας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Οζιέ στο τέλος του 2011 να δει την πόρτα εξόδου της Citroen Racing που επιστρέφει το 2019 με 6 παγκόσμιους τίτλους.

Τα υπόλοιπα στις 16 Ειδικές Διαδρομές του ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου) συνολικού μήκους 325 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.