Είστε εδώ

WRC

Ράλι Μόντε Κάρλο : Δύο οδηγοί με 13 νίκες στο Πριγκιπάτο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι και οι δύο Γάλλοι. Έχουν το ίδιο όνομα, Σεμπαστιάν, αθροίζουν 15 παγκόσμιους τίτλους οδηγών και 13 νίκες στο ράλι Μόντε Κάρλο.

Ο λόγος για τους Σεμπαστιάν Λεμπ με 9 παγκόσμιους τίτλους και Σεμπαστιάν Οζιέ με 6 παγκόσμιους τίτλους.

Ο άνεμος από τη Γαλλία που έχει σαρώσει τους παγκόσμιους τίτλους για 15 συνεχή χρόνια, ή αν προτιμάτε δύο Γάλλοι μονομάχοι  συναντιόνται μετά από πολλά χρόνια στον πιο διάσημο αγώνα του WRC με στόχο τη νίκη καθώς και οι δύο συμμετέχουν με καινούργια ομάδα.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχει 6 νίκες στο Μόντε Κάρλο, και στις Ειδικές Διαδρομές κοντά στην πόλη Γκαπ (όπου βρίσκεται και το σπίτι του), ενώ ο άλλος Σεμπαστιάν, ο Λεμπ από την περιοχή της Αλσατίας κατέχει το ρεκόρ με 7 νίκες.

Ο Οζιέ μετά από απουσία 8 χρόνων επιστρέφει στη Citroen Racing, έχοντας κερδίσει τους 5 τελευταίους αγώνες, ενώ για τον Λεμπ η τελευταία φορά που συμμετείχε στο ράλι Μόντε Κάρλο τον οποίο και κέρδισε ήταν το 2013. 

Ο Οζιέ στα 8 χρόνια αυτά απουσίας από τη γαλλική ομάδα κατέκτησε με την ομάδα της VW Motorsport 4 παγκόσμιους τίτλους και με την M-Sport Ford άλλους δύο, τα δύο τελευταία χρόνια, πριν επιστρέψει στη Citroen Racing.

Ο Λεμπ είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο που δεν ανήκει στην PSA. Τους 9 τίτλους τους έχει κατακτήσει με Citroen, ενώ στο ράλι Μόντε Κάρλο του 2019 θα οδηγήσει i20 WRC για την ομάδα της Hyundai Motorsport, σε ένα πρόγραμμα 6 αγώνων.

Το ποιος θα κερδίσει στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι σαν να θέλεις να μαντέψεις τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

Και οι δύο οδηγοί διαθέτουν τρομερή εμπειρία από τον αγώνα, με τον Οζιέ να είναι πιο κοντά στο σήμερα καθώς συμμετέχει τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά είναι και θέμα τύχης ο αγώνας του Πριγκιπάτου.

Πάντως μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, αλλά η κόντρα μεταξύ των δύο υπάρχει.

Αρκεί να θυμηθούμε όταν εκεί στην 3ετία 2009-2011 στο στάβλο της Citroen ο νεαρός Οζιέ είχε αμφισβητήσει τον βασιλιά Λεμπ και τις αποφάσεις της ομάδας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Οζιέ στο τέλος του 2011 να δει την πόρτα εξόδου της Citroen Racing που επιστρέφει το 2019 με 6 παγκόσμιους τίτλους.

Τα υπόλοιπα στις 16 Ειδικές Διαδρομές του ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου) συνολικού μήκους 325 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.