Είστε εδώ

WRC

Ράλι Μόντε Κάρλο, 2ο σκέλος : O Οζιέ πέρασε μπροστά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ομηρικές μάχες έγιναν στο 2ο και μεγαλύτερο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο που περιελάμβανε 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές μήκους 125 χλμ., με την πρώτη του σκέλους να έχει ακυρωθεί λόγω των πολλών φιλάθλων σε επικίνδυνα σημεία. 

Οι Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC πήραν το προβάδισμα στο 87ο Ράλι Μόντε Κάρλο κερδίζοντας δύο από τις πέντε Ειδικές Διαδρομές χάρις στην πολύ καλή επιλογή των ελαστικών. 

Ο  οδηγός από την Γκαπ ολοκλήρωσε την ημέρα με δύο μόνο δευτ. διαφορά από τους Νεβιλ-Ινγκρασιά οι οποίοι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του 2ου σκέλους, σημειώσαν τον πρώτο χρόνο, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη διαφορά από τον Οζιέ. 

Θεωρητικά αυτοί οι δύο συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τη νίκη, καθώς από τους υπόλοιπους συνδυασμούς υπάρχει αρκετή διαφορά, αν και στους αγώνες τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να εμφανιστεί η καρό σημαία.    Στην 3η θέση είναι οι Μίκελεσν-Γιέγκερ + 1'17. 7, με 4ους τους Λάτβαλα-Άντιλα. Κλαταρισμένα ελαστικά είχαν Τάνακ, Μικ, Λάπι που κατέστρεψε και την ανάρτηση στο C3 WRC , αλλά θα εκκινήσει στο 3ο σκέλος υπο καθεστώς super rally. 

Το 3ο σκέλος του Σαββάτου αποτελείται από 2 επαναλαμβανόεμνες Ειδικέ Διαδρομές συνολικού μήκους 93,38 χλμ. που σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά για τη νίκη. 

Στον πίνακα η κατάταξη μετά το 2ο σκέλος:

1ος Οζιέ 1,37'17 "3

2ος Νεβίλ + 2 "0

3ος Μίκελσεν + 1'17 "7

4ος Λάτβαλα +1'25 "1

5ος Λεμπ- + 1'25 "9

6ος Έβανς + 1'47 "5

7ος Τάνακ  +2'34 "9

8ος Μικ + 5'33 "0

Φωτογραφία: reporter-images 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.