Είστε εδώ

WRC

Ράλι Μόντε Κάρλο, 2ο σκέλος : O Οζιέ πέρασε μπροστά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ομηρικές μάχες έγιναν στο 2ο και μεγαλύτερο σκέλος του ράλι Μόντε Κάρλο που περιελάμβανε 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές μήκους 125 χλμ., με την πρώτη του σκέλους να έχει ακυρωθεί λόγω των πολλών φιλάθλων σε επικίνδυνα σημεία. 

Οι Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC πήραν το προβάδισμα στο 87ο Ράλι Μόντε Κάρλο κερδίζοντας δύο από τις πέντε Ειδικές Διαδρομές χάρις στην πολύ καλή επιλογή των ελαστικών. 

Ο  οδηγός από την Γκαπ ολοκλήρωσε την ημέρα με δύο μόνο δευτ. διαφορά από τους Νεβιλ-Ινγκρασιά οι οποίοι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του 2ου σκέλους, σημειώσαν τον πρώτο χρόνο, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη διαφορά από τον Οζιέ. 

Θεωρητικά αυτοί οι δύο συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τη νίκη, καθώς από τους υπόλοιπους συνδυασμούς υπάρχει αρκετή διαφορά, αν και στους αγώνες τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να εμφανιστεί η καρό σημαία.    Στην 3η θέση είναι οι Μίκελεσν-Γιέγκερ + 1'17. 7, με 4ους τους Λάτβαλα-Άντιλα. Κλαταρισμένα ελαστικά είχαν Τάνακ, Μικ, Λάπι που κατέστρεψε και την ανάρτηση στο C3 WRC , αλλά θα εκκινήσει στο 3ο σκέλος υπο καθεστώς super rally. 

Το 3ο σκέλος του Σαββάτου αποτελείται από 2 επαναλαμβανόεμνες Ειδικέ Διαδρομές συνολικού μήκους 93,38 χλμ. που σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά για τη νίκη. 

Στον πίνακα η κατάταξη μετά το 2ο σκέλος:

1ος Οζιέ 1,37'17 "3

2ος Νεβίλ + 2 "0

3ος Μίκελσεν + 1'17 "7

4ος Λάτβαλα +1'25 "1

5ος Λεμπ- + 1'25 "9

6ος Έβανς + 1'47 "5

7ος Τάνακ  +2'34 "9

8ος Μικ + 5'33 "0

Φωτογραφία: reporter-images 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.