Είστε εδώ

WRC

Ράλι Μόντε Κάρλο 2019 - Δοκιμές : Ο Σουνίνεν επί τω έργω

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Μόλις ολοκληρώθηκε το monza rally show, o Σουνίνεν με τον καινούργιο συνοδηγό του, Μάρκο Σαλμίνεν πέταξαν για τις Άλπεις όπου τους περίμενε το Ford Fiesta WRC, για ένα 2ήμερο δοκιμών εν όψει του ράλι Μόντε Κάρλο, αγώνας με τον οποίον ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019. 

Οι δοκιμές ήταν σε διαδρομές κοντά στην Γκαπ της Γαλλίας.

Με τις συμμετοχές για το ράλι του Μόντε Κάρλο να «κλείνουν» σε λίγα 24ωρα, η ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την πλήρη σύνθεση της ομάδας. 

Πολλά έχουν ακουστεί για τον Λεμπ και τη συνεργασία του με την M-Sport,, που όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο. 

Ο Λεμπ έχει δηλώσει ότι για το 2019 πέρα του Ντακάρ που διεξάγεται τον πρώτο μήνα του Νέου Έτους, δεν έχει άλλες υποχρεώσεις με την PSA, ενώ το συμβόλαιο του Μπριν, που ήταν επίσημος οδηγός της Citroen Racing το 2018, δεν ισχύει και ο Βρετανός είναι ελεύθερος, όπως και ο Πάντον. 

Ο Γουϊλσον λοιπόν βρίσκεται με στυλό στο χέρι και λύνει ένα δύσκολο σταυρόλεξο που έχει σαν τίτλο “M-Sport 2019”.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.