Είστε εδώ

WRC

Ράλι Γερμανίας-2ο σκέλος : Ο Τάνακ, οι αντίπαλοι, τα κλαταρισμένο ελαστικά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι δυο μεγαλυτερεσΕιδικές Διαδρομές (επι της ουσίας μια επαναλαμβανόμενη) καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα με αποτέλεσμα ο Τάνακ να είναι πιο κοντά στη νίκη. 
Τι ακριβώς συνέβη.
Πριν από την την 13η Ειδική Διαδρομή ( είναι η μεγάλη των 41,17 χλμ. που διεξάγεται για πρώτη φορά στον αγώνα) η διαφορά ήταν με πρώτο τον Τάνακ, ήταν ο Νεβίλ + 5,6 δευτ. ο Οζιέ + 34,6 δευτ. ο Μικ + 36 δευτ. και ο Λάτβαλα + 39,3 δευτ.
Λάστιχο παθαίνει ο Νεβίλ και από δεύτερος «πέφτει» έβδομος με διαφορά 1:32.4 από την κορυφή .
Εντωμεταξύ οι Μικ και Λάτβαλα είναι ταχύτεροι του Οζιέ και περνούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα αφήνοντας τέταρτο τον Οζιέ.
Στο δεύτερο πέρασμα από την μεγαλύτερη Ειδική Διαδρομή του αγώνα ( να θυμηθούμε 41,17 χλμ.) έρχεται  η σειρά του Οζιέ για κλαταρισμένο ελαστικό και από τέταρτος βρίσκεται όγδοος 2:09,7 από την κορυφή.
Που σημαίνει ότι Νεβίλ, Οζίε χάνουν το τραινο της νίκης με τρία Toyota με Τάνακ, Μικ και Λάτβαλα να φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Έτσι λοιπόν πάμε στο τρίτο και τελευταίο σκέλος, αυτό της Κυριακής 25 Αυγούστου, με τον Τάνακ να θεωρείται το πρώτο φαβορί για τη νίκη.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.