Είστε εδώ

WRC

Ράλι Αυστραλίας-Νίκη Λάτβαλα : Άξιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές Οζιέ-Ινγκρασιά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Λάτβαλα-Άντιλα με το Toyota Yaris WRC πήραν μια μεγάλη νίκη στην αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δίνοντας στην ιαπωνική ομάδα του τίτλου του κατασκευαστή, οι προβολείς όμως είναι στραμμένοι στους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Ford Fiesta WRC. 

O λόγος είναι ότι με την 5η θέση που τερμάτισαν στην αυλαία του πρωταθλήματος κατέκτησαν για 6η συνεχή χρονιά τον τίτλο. 

Και το επιστέγασμα του τίτλου ήταν ότι το πλήρωμα από τη Γαλλία σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στην power stage, που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους, (με Λάπι, Όστμπεργκ, Έβανς, Λάτβαλα συμπληρώνεται η 5άδα) τη στιγμή που οι άλλοι δύο διεκδικητές, ο Νεβίλ εγκατέλειπε από έξοδο στην 22η και ο Τάνακ από μετάδοση στην 23η Ειδική Διαδρομή. 

Ήταν ο 2ος παγκόσμιος τίτλος των Οζιέ-Ινγκρσιά με την ομάδα του Μάλκολμ Γουϊλσον, τη Ford M-Sport. Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια καθώς απέδειξε στην Αυστραλία, να συμπληρώσουμε και μετά τις επιδόσεις τους σε Αγγλία και Ισπανία, ότι άξιζαν τον τίτλο. 

Έτσι οι Οζιέ-Ινγκρασιά αφήνουν την ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον έχοντας χαρίσει στα δύο χρόνια συνεργασίας , δύο παγκόσμιου τίτλους οδηγών και ενός κατασκευαστή. 

Και αν δεν είναι επιτυχία αυτή για μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση το budget με το budget των τριών άλλων ομάδων (Hyundai, Citroen Toyota), τότε τι είναι…

Για μια ακόμα φορά ο Οζιέ απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος οδηγός στο WRC…

Για την ιστορία λοιπόν στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου στην Αυστρλία ανέβηκαν οι μεν Πάντον-Μάρσαλ με Hyundai i20 WRC στη 2η και οι Όστμπεργκ-Άντερσον στην 3η με Citroen C3 WRC. 

Έτσι το 2019 το Citroen C3 WRC με τους Οζιέ-Ινγκρασιά θα φέρει το Νο 1 στις πόρτες. ‘Εργο του Πιερ Μπουτάρ αγωνιστικού διευθυντή της Citroen Racing.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α