Είστε εδώ

WRC

Ράλι Αυστραλίας-Νίκη Λάτβαλα : Άξιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές Οζιέ-Ινγκρασιά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Λάτβαλα-Άντιλα με το Toyota Yaris WRC πήραν μια μεγάλη νίκη στην αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δίνοντας στην ιαπωνική ομάδα του τίτλου του κατασκευαστή, οι προβολείς όμως είναι στραμμένοι στους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Ford Fiesta WRC. 

O λόγος είναι ότι με την 5η θέση που τερμάτισαν στην αυλαία του πρωταθλήματος κατέκτησαν για 6η συνεχή χρονιά τον τίτλο. 

Και το επιστέγασμα του τίτλου ήταν ότι το πλήρωμα από τη Γαλλία σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο στην power stage, που δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 ταχύτερους, (με Λάπι, Όστμπεργκ, Έβανς, Λάτβαλα συμπληρώνεται η 5άδα) τη στιγμή που οι άλλοι δύο διεκδικητές, ο Νεβίλ εγκατέλειπε από έξοδο στην 22η και ο Τάνακ από μετάδοση στην 23η Ειδική Διαδρομή. 

Ήταν ο 2ος παγκόσμιος τίτλος των Οζιέ-Ινγκρσιά με την ομάδα του Μάλκολμ Γουϊλσον, τη Ford M-Sport. Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια καθώς απέδειξε στην Αυστραλία, να συμπληρώσουμε και μετά τις επιδόσεις τους σε Αγγλία και Ισπανία, ότι άξιζαν τον τίτλο. 

Έτσι οι Οζιέ-Ινγκρασιά αφήνουν την ομάδα του Μάλκολμ Γουίλσον έχοντας χαρίσει στα δύο χρόνια συνεργασίας , δύο παγκόσμιου τίτλους οδηγών και ενός κατασκευαστή. 

Και αν δεν είναι επιτυχία αυτή για μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση το budget με το budget των τριών άλλων ομάδων (Hyundai, Citroen Toyota), τότε τι είναι…

Για μια ακόμα φορά ο Οζιέ απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος οδηγός στο WRC…

Για την ιστορία λοιπόν στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου στην Αυστρλία ανέβηκαν οι μεν Πάντον-Μάρσαλ με Hyundai i20 WRC στη 2η και οι Όστμπεργκ-Άντερσον στην 3η με Citroen C3 WRC. 

Έτσι το 2019 το Citroen C3 WRC με τους Οζιέ-Ινγκρασιά θα φέρει το Νο 1 στις πόρτες. ‘Εργο του Πιερ Μπουτάρ αγωνιστικού διευθυντή της Citroen Racing.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.