Είστε εδώ

WRC

Hyundai Motorsport : Βόμβα μεγατόνων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι θέμα ωρών να βγει η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Σεμπάστιαν Λεμπ θα οδηγήσει Hyundai i20 WRC στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2019. Θα είναι το πρώτο επίσημο συμβόλαιο για τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι μακριά από τον όμιλο PSA.

Με τον γαλλικό όμιλο ο Λεμπ δεν δεσμεύεται σε κανένα πρωτάθλημα για το 2019. Θα τρέξει στο Ντακάρ του 2019 με την ομάδα «δορυφόρο» της Peugeot Sport, την PH Sport με 3008DKR maxi, και τέλος…

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο Λεμπ έχει μιλήσει με τον Αλαίν Πενάς team manager της Hyundai Motorsport, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει κάτι επισήμως. 

Ο Λεμπ λόγω της συμμετοχής του στο Ντακάρ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ράλι Μόντε Κάρλο, καθώς και οι δύο αγώνες διεξάγονται τον Ιανουάριο. 

Για την Hyundai Motorsport θεωρείται σίγουρο ότι η 3άδα Νεβίλ, Μίκελσεν, Σόρδο θα οδηγήσουν στο ράλι Μόντε Κάρλο, με τον Πάντον να παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό. Όλα είναι θέμα ανακοίνωσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Λεμπ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του WRC το 2018, με ένα πρόγραμμα τριών αγώνων, Μεξικό, Κορσική, Ισπανία, κερδίζοντας τον τελευταίο.  

Φωτογραφία:reporter-images 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.