Είστε εδώ

WRC

Hyundai Motorsport : Βόμβα μεγατόνων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι θέμα ωρών να βγει η επίσημη ανακοίνωση ότι ο Σεμπάστιαν Λεμπ θα οδηγήσει Hyundai i20 WRC στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2019. Θα είναι το πρώτο επίσημο συμβόλαιο για τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι μακριά από τον όμιλο PSA.

Με τον γαλλικό όμιλο ο Λεμπ δεν δεσμεύεται σε κανένα πρωτάθλημα για το 2019. Θα τρέξει στο Ντακάρ του 2019 με την ομάδα «δορυφόρο» της Peugeot Sport, την PH Sport με 3008DKR maxi, και τέλος…

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο Λεμπ έχει μιλήσει με τον Αλαίν Πενάς team manager της Hyundai Motorsport, αλλά καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει κάτι επισήμως. 

Ο Λεμπ λόγω της συμμετοχής του στο Ντακάρ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ράλι Μόντε Κάρλο, καθώς και οι δύο αγώνες διεξάγονται τον Ιανουάριο. 

Για την Hyundai Motorsport θεωρείται σίγουρο ότι η 3άδα Νεβίλ, Μίκελσεν, Σόρδο θα οδηγήσουν στο ράλι Μόντε Κάρλο, με τον Πάντον να παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό. Όλα είναι θέμα ανακοίνωσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Λεμπ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του WRC το 2018, με ένα πρόγραμμα τριών αγώνων, Μεξικό, Κορσική, Ισπανία, κερδίζοντας τον τελευταίο.  

Φωτογραφία:reporter-images 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.