Είστε εδώ

WRC

Ford Fiesta WRC: Το νέο «γραφείο» των Έβανς και Σουνίνεν

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αυτό είναι το Ford Fiesta WRC που θα οδηγήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2019 οι Σουνίνεν και Έβανς, αλλά και ο Τίντεμαν στους δύο πρώτους αγώνες του 2019, ράλι Μόντε Κάρλο και Σουηδίας.

Τα χρώματα από τα ενεργειακά ποτά που έφερε η ομάδα το 2018 δεν «στολίζουν» το αμάξωμα, καθώς ο Οζιέ πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Citroen.

Παρατηρούμε ότι είναι αρκετά μεγάλα τα logo της Ford, και μακάρι οι Αμερικάνοι να αύξησαν την οικονομική βοήθεια προς την M-Sport του Μάλκολμ Γουίλσον καθώς στα δύο χρόνια εμπλοκής με πρώτο βιολί τους Οζιέ-Ινγκρασιά, από τους 6 παγκόσμιους τίτλους, η ομάδα κατέκτησε τους 5 (δύο παγκόσμιους τίτλους οδηγών, συνοδηγών για τις χρονιές 2017-2018, και έναν παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστών το 2017).

Τεράστια η συγκομιδή τίτλων αν σκεφτούμε ότι η M-Sport διέθετε το μικρότερο οικονομικό προϋπολογισμό από όλες τις ομάδες.

Το 2019 δε θα είναι μια τόσο επιτυχημένη χρονιά όπως το 2018 ή το 2017, καθώς αποδυναμώθηκε με τη μεταγραφή του Οζιέ.

Βέβαια στους αγώνες κυριαρχούν οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, που σημαίνει ότι δεν είσαι σίγουρος για τίποτα μέχρι να εμφανιστεί η καρό σημαία στη ράμπα του τερματισμού.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.