Είστε εδώ

WRC

FIA-rally star: Για νέους 17-25 ετών

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Η αρχική αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του ψηφιακού μηχανοκίνητου αθλητισμού με προσομοιωτές αλλά και ελιγμών  μέσω της «motorkhana», το οποίο είναι μια άλλη ονομασία της gymkhana που έχουμε γνωρίσει με πρωταγωνιστή τον Κεν Μπλοκ. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι digital διαγωνισμοί, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει 6  ηπειρωτικούς τελικούς που θα διοργανωθούν από την FIA σε Ευρώπη,   Μέση Ανατολή Αφρική,   Ασία-Ειρηνικό,   Νότια και Βόρεια Αμερική  
Εκεί θα οδηγήσουν τα  SC Cross Cars ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων εκπαίδευση και γυμναστική, με στόχο τον τελικό. 

Έξι θα είναι οι τελικοί νικητές. Εάν σε περίπτωση δεν υπάρχει γυναίκα –οδηγός, οι νικητές θα γίνουν επτά.  

Από εκεί, οι τέσσερις κορυφαίοι (και μια πέμπτη εάν στους τέσσερις δεν συμπεριλαμβάνεται γυναίκα) θα ξεκινήσουν στη συνέχεια ένα διετές πρόγραμμα με αυτοκίνητο της κατηγορίας Junior WRC, με με στόχο νίκη στο JWRC και όποιος κατακτήσει τον τίτλο, αυτό μεταφράζεται με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R2 και μια πλήρη σεζόν στην WRC 3. 
Το FIA Rally Star, που χρηματοδοτείται από το ταμείο καινοτομίας της FIA, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου κατά τη διάρκεια του  FIA Sport Conference στην Ταϊλάνδη. Τότε οι ομοσπονδίες  θα είναι ελεύθερες να ξεκινήσουν τη διαδικασία επιλογής των οδηγών.

Σχετικά άρθρα

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.

Η καμπίνα του Volkswagen Atlas Cross Sport (το Atlas με coupe γραμμή οροφής και μικρότερο μήκος) μπορεί να μετατραπεί σε συναυλιακό χώρο με τον οδηγό και τους επιβάτες του να απολαμβάνουν «κρυστάλλινους» ήχους.

Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η πατρίδα της Ferrari, καθώς η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία μοιάζει δυστυχώς ατελείωτη.