Είστε εδώ

WRC

Citroen Racing: Βye Bye Αbu Dhabi

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Citroen Racing είχε από το 2013 στα αγωνιστικά της αυτοκίνητα ως βασικό χορηγό τα χρώματα του Αμπού Ντάμπι, ενός από τα κράτη που συνθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η χορηγία σταματάει με το που θα γυρίσει ο χρόνος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2019 επιστρέφει στην ομάδα ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Οζιέ (με τον συνοδηγό του φυσικά τον Ινγκρασιά) με χορηγό γνωστή εταιρία ενεργειακών ποτών.

Η εταιρία με τα ενεργειακά ποτά ήταν χορηγός τόσο στα VW Polo WRC, όσο και στα Ford Fiesta WRC, στις ομάδες δηλαδή με τις οποίες «έτρεχε» ο Γάλλος οδηγός τα προηγούμενα χρόνια κατακτώντας 6 παγκόσμιους τίτλους.

Αυτό ίσως επηρεάσει και τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα συμμετέχουν το 2019 για την εργοστασιακή συμμετοχή της Citroen Racing. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα είναι δύο και όχι τρία. Για τον Οζιέ το ένα και για τον Λεμπ (εάν και εφ’ όσον συμμετέχει σε κάποια ράλι, που σίγουρα θα συμμετέχει…) το άλλο, που θα αντικαθιστά τον Μπριν. Πολλά τα ερωτηματικά για τον Μπριν εδώ, γιατί οργιάζουν οι φήμες, ότι αυτός με τον Άλ Κασίμι θα πάρουν το δρόμο που οδηγεί στην Κούμπρια, την έδρα της M-Sport στην Αγγλία, μαζί με τα «αυτοκόλλητα» του Αμπού Ντάμπι.

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.