Είστε εδώ

WRC

Citroen Racing: Βye Bye Αbu Dhabi

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Citroen Racing είχε από το 2013 στα αγωνιστικά της αυτοκίνητα ως βασικό χορηγό τα χρώματα του Αμπού Ντάμπι, ενός από τα κράτη που συνθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η χορηγία σταματάει με το που θα γυρίσει ο χρόνος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2019 επιστρέφει στην ομάδα ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Οζιέ (με τον συνοδηγό του φυσικά τον Ινγκρασιά) με χορηγό γνωστή εταιρία ενεργειακών ποτών.

Η εταιρία με τα ενεργειακά ποτά ήταν χορηγός τόσο στα VW Polo WRC, όσο και στα Ford Fiesta WRC, στις ομάδες δηλαδή με τις οποίες «έτρεχε» ο Γάλλος οδηγός τα προηγούμενα χρόνια κατακτώντας 6 παγκόσμιους τίτλους.

Αυτό ίσως επηρεάσει και τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα συμμετέχουν το 2019 για την εργοστασιακή συμμετοχή της Citroen Racing. Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα είναι δύο και όχι τρία. Για τον Οζιέ το ένα και για τον Λεμπ (εάν και εφ’ όσον συμμετέχει σε κάποια ράλι, που σίγουρα θα συμμετέχει…) το άλλο, που θα αντικαθιστά τον Μπριν. Πολλά τα ερωτηματικά για τον Μπριν εδώ, γιατί οργιάζουν οι φήμες, ότι αυτός με τον Άλ Κασίμι θα πάρουν το δρόμο που οδηγεί στην Κούμπρια, την έδρα της M-Sport στην Αγγλία, μαζί με τα «αυτοκόλλητα» του Αμπού Ντάμπι.

Φωτογραφία: reporter-images

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α