Είστε εδώ

WRC

Citroen Racing : To γενέθλιο C3 WRC των Οζιέ και Λάπι

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το 2019 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τη Citroen. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο το 1919 κοσμεί το Citroen C3 WRC που θα οδηγήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2019, οι 6 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Οζιέ-Ινγκρασιά και Λάπι-Φερμ.

Στην ανατολή της νέας 100ετίας για τη Citroen, η αγωνιστική ομάδα συμμετέχει το 2019 με δύο πληρώματα που συναντώνται για πρώτη φορά κάτω από την ομπρέλα της ομάδας. 

Θα οδηγήσουν μάλιστα για πρώτη φορά το γαλλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, καθώς οι Οζιέ-Ινγκρασιά ήρθαν από τη Ford M-Sport με τέσσερις τίτλους στις τσέπες τους (πρωτάθλημα οδηγών 2017/2018, πρωτάθλημα συνοδηγών 2017/2018) και από την Toyota Gazoo Racing οι Λάπι-Φερμ. 

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η Citroen Racing πλασάρεται με τόσο «δυνατό» συνδυασμό διεκδικώντας νίκες και γιατί όχι τον 7ο τίτλο για τον Οζιέ…

Τα υπόλοιπα στις Ειδικές Διαδρομές, δείτε και ένα video με μερικά πλάνα από το Citroen C3 WRC. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.