Είστε εδώ

WRC

Αντίο 2018: Πώς θα είναι το 2019;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να γυρίσουμε σελίδα, να αποχαιρετήσουμε το 2018 και να υποδεχτούμε το 2019, με ελπίδα και χαρά.

Μας αποχαιρετούν και οι εργοστασιακές ομάδες στα χρώματα που είχαν, συμμετέχοντας στο WRC του 2018.

Πολλές αλλαγές υπάρχουν στο πρωτάθλημα του 2019. Οι δύο πιο σημαντικές είναι ότι επέτρεψαν στη Citroen Racing οι Οζιέ-Ινγκρασιά, ενώ για πρώτη φορά στη μακρόχρονη καριέρα τους, οι Λεμπ-Ελενά θα οδηγήσουν σε 6 αγώνες της καινούργια χρονιάς, αυτοκίνητο εκτός της ομπρέλας PSA.

Ηyundai i20 WRC θα οδηγήσουν για πρώτη φορά οι Λεμπ-Ελενά κάτι που ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με τον Οζιέ.

Η Toyota ενισχύθηκε με την απόκτηση του Κρις Μικ (είναι μέγας γάτος ο Μάκινεν), ενώ η M-Sport αποδυναμώθηκε μετά τη μεταγραφή του Οζιέ.

Εκτός εάν ο Μάλκολμ Γουίλσον «βγάλει» από την τσέπη του κάποιο «χαρτί» μετά το ράλι Μόντε Κάρλο. Εξάλλου να διεκδικήσει δε «μπορεί», αν και στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία των αγώνων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.