Είστε εδώ

WRC

Αντίο 2018: Πώς θα είναι το 2019;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να γυρίσουμε σελίδα, να αποχαιρετήσουμε το 2018 και να υποδεχτούμε το 2019, με ελπίδα και χαρά.

Μας αποχαιρετούν και οι εργοστασιακές ομάδες στα χρώματα που είχαν, συμμετέχοντας στο WRC του 2018.

Πολλές αλλαγές υπάρχουν στο πρωτάθλημα του 2019. Οι δύο πιο σημαντικές είναι ότι επέτρεψαν στη Citroen Racing οι Οζιέ-Ινγκρασιά, ενώ για πρώτη φορά στη μακρόχρονη καριέρα τους, οι Λεμπ-Ελενά θα οδηγήσουν σε 6 αγώνες της καινούργια χρονιάς, αυτοκίνητο εκτός της ομπρέλας PSA.

Ηyundai i20 WRC θα οδηγήσουν για πρώτη φορά οι Λεμπ-Ελενά κάτι που ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με τον Οζιέ.

Η Toyota ενισχύθηκε με την απόκτηση του Κρις Μικ (είναι μέγας γάτος ο Μάκινεν), ενώ η M-Sport αποδυναμώθηκε μετά τη μεταγραφή του Οζιέ.

Εκτός εάν ο Μάλκολμ Γουίλσον «βγάλει» από την τσέπη του κάποιο «χαρτί» μετά το ράλι Μόντε Κάρλο. Εξάλλου να διεκδικήσει δε «μπορεί», αν και στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία των αγώνων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.