Είστε εδώ

WRC

Αντίο 2018: Πώς θα είναι το 2019;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να γυρίσουμε σελίδα, να αποχαιρετήσουμε το 2018 και να υποδεχτούμε το 2019, με ελπίδα και χαρά.

Μας αποχαιρετούν και οι εργοστασιακές ομάδες στα χρώματα που είχαν, συμμετέχοντας στο WRC του 2018.

Πολλές αλλαγές υπάρχουν στο πρωτάθλημα του 2019. Οι δύο πιο σημαντικές είναι ότι επέτρεψαν στη Citroen Racing οι Οζιέ-Ινγκρασιά, ενώ για πρώτη φορά στη μακρόχρονη καριέρα τους, οι Λεμπ-Ελενά θα οδηγήσουν σε 6 αγώνες της καινούργια χρονιάς, αυτοκίνητο εκτός της ομπρέλας PSA.

Ηyundai i20 WRC θα οδηγήσουν για πρώτη φορά οι Λεμπ-Ελενά κάτι που ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με τον Οζιέ.

Η Toyota ενισχύθηκε με την απόκτηση του Κρις Μικ (είναι μέγας γάτος ο Μάκινεν), ενώ η M-Sport αποδυναμώθηκε μετά τη μεταγραφή του Οζιέ.

Εκτός εάν ο Μάλκολμ Γουίλσον «βγάλει» από την τσέπη του κάποιο «χαρτί» μετά το ράλι Μόντε Κάρλο. Εξάλλου να διεκδικήσει δε «μπορεί», αν και στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία των αγώνων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.