Είστε εδώ

WRC

87ο ράλι Μόντε Κάρλο : Η παράσταση αρχίζει…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η σεζόν για το 2019 ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου με τον πιο δημοφιλή αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Μόντε Κάρλο.

Τον αγώνα που «μισούν» οι οδηγοί, αλλά που όλοι θέλουν να κερδίσουν ώστε να έχουν στο παλμαρέ τους τη νίκη του πιο προβεβλημένου αγώνα του πρωταθλήματος.

Ενός αγώνα που μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο άστατος καιρός με τις συνθήκες να αλλάζουν στη στιγμή, που μπορούν να ανατρέψουν την όλη εξέλιξη ανά πάσα στιγμή.

Ο φετινός αγώνας δεν εκκινεί από την πλατεία του Μόντε Κάρλο, με το Casino σε φόντο, αλλά από την πόλη Γκαπ της Γαλλίας στις 19:17 της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου για να ακολουθήσουν δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές μήκους 20,60 και 20,467 χλμ., σύνολο 41,35 χλμ.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 125,12 χλμ. Είναι το μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα.

Η 3η που επαναλαμβάνεται και ως 6η έχει μήκος 20,04 χλμ., η 4η ως 7η 24,05 χλμ. και η 5η ως 8η 18,47 χλμ. για να τερματίσει και πάλι στην Γκαπ

Το 3ο σκέλος-Σάββατο 26 Ιανουαρίου- ξεκινάει από την Γκαπ με προορισμό το Μόντε Κάρλο με δυο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 93,38 χλμ.

Η 9η που επιλαμβάνεται και ως 11η έχει μήκος 29,82 χλμ. και η 10η ως 12η 16,87 χλμ.

Το 4ο και τελευταίο σκέλος, αρχίζει από το Μόντε Κάρλο και μετά από δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές μήκους 63,98 χλμ. τερματίζει μπροστά από το παλάτι.  Η 13η ως 15η έχει μήκος 18,41 χλμ. και η 14η ως 16η που είναι και η power stage με επιπλέον βαθμούς στους 5 πρώτους έχει μήκος 13,58 χλμ. 

Οι δοκιμές για τα πληρώματα είναι προγραμματισμένες για Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με το shakedown για τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου σε μια διαδρομή 3,36 χλμ. 

Να θυμηθούμε και λίγο τον αγώνα της περασμένης χρονιάς που είχε νικητές και παγκόσμιους πρωταθλητές 2018 τους Oζιέ-Ινγκρασιά (Ford Fiesta WRC) μέσα από πολύ ωραία πλάνα.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.