Είστε εδώ

WRC

87ο ράλι Μόντε Κάρλο : Η παράσταση αρχίζει…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η σεζόν για το 2019 ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου με τον πιο δημοφιλή αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Μόντε Κάρλο.

Τον αγώνα που «μισούν» οι οδηγοί, αλλά που όλοι θέλουν να κερδίσουν ώστε να έχουν στο παλμαρέ τους τη νίκη του πιο προβεβλημένου αγώνα του πρωταθλήματος.

Ενός αγώνα που μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο άστατος καιρός με τις συνθήκες να αλλάζουν στη στιγμή, που μπορούν να ανατρέψουν την όλη εξέλιξη ανά πάσα στιγμή.

Ο φετινός αγώνας δεν εκκινεί από την πλατεία του Μόντε Κάρλο, με το Casino σε φόντο, αλλά από την πόλη Γκαπ της Γαλλίας στις 19:17 της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου για να ακολουθήσουν δύο νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές μήκους 20,60 και 20,467 χλμ., σύνολο 41,35 χλμ.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 125,12 χλμ. Είναι το μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα.

Η 3η που επαναλαμβάνεται και ως 6η έχει μήκος 20,04 χλμ., η 4η ως 7η 24,05 χλμ. και η 5η ως 8η 18,47 χλμ. για να τερματίσει και πάλι στην Γκαπ

Το 3ο σκέλος-Σάββατο 26 Ιανουαρίου- ξεκινάει από την Γκαπ με προορισμό το Μόντε Κάρλο με δυο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 93,38 χλμ.

Η 9η που επιλαμβάνεται και ως 11η έχει μήκος 29,82 χλμ. και η 10η ως 12η 16,87 χλμ.

Το 4ο και τελευταίο σκέλος, αρχίζει από το Μόντε Κάρλο και μετά από δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές μήκους 63,98 χλμ. τερματίζει μπροστά από το παλάτι.  Η 13η ως 15η έχει μήκος 18,41 χλμ. και η 14η ως 16η που είναι και η power stage με επιπλέον βαθμούς στους 5 πρώτους έχει μήκος 13,58 χλμ. 

Οι δοκιμές για τα πληρώματα είναι προγραμματισμένες για Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με το shakedown για τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου σε μια διαδρομή 3,36 χλμ. 

Να θυμηθούμε και λίγο τον αγώνα της περασμένης χρονιάς που είχε νικητές και παγκόσμιους πρωταθλητές 2018 τους Oζιέ-Ινγκρασιά (Ford Fiesta WRC) μέσα από πολύ ωραία πλάνα.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.