Είστε εδώ

Τεχνολογία

Βρετανία: Φορτιστές που βγαίνουν μέσα από τον δρόμο

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Βρετανία δοκιμάζουν έναν καινούριο τρόπο ώστε να γεμίσουν οι πόλεις με φορτιστές, ενώ ταυτόχρονα δε θα δημιουργηθεί επιπλέον όχληση στο δημόσιο χώρο, καθώς πρόκειται για κατασκευές που θα κρύβονται στο έδαφος.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι ότι οι κάτοικοι των πόλεων δεν μπορούν να τα φορτίσουν στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός σταθμών φόρτισης.

Στη Βρετανία το 43% των κατοικιών δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο δρόμο (όπως τα διαμερίσματα), ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 8 εκατομμύρια οχήματα, γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη φορτιστών στα πεζοδρόμια. Με αυτό το δεδομένο θα λέγαμε ότι στην Ελλάδα η ανάγκη για φορτιστές στα πεζοδρόμια είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτοί οι φορτιστές θα παρέχουν ισχύ φόρτισης που θα φτάνει τα 7 kW, ενώ θα είναι συμβατοί με το 90% των ηλεκτρικών μοντέλων που βρίσκονται στους δρόμους. Αν και τα 7 kW φαίνεται να είναι χαμηλή ισχύς, ο σκοπός τους είναι να χρησιμοποιούνται κυρίως τη νύχτα, ώστε το πρωί οι ιδιοκτήτες να βρίσκουν την μπαταρία των αυτοκινήτων τους πλήρως φορτισμένη. Επιπλέον, η χαμηλή ισχύς σημαίνει ότι οι μπαταρίες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς όσο πιο γρήγορα φορτίζεται μια μπαταρία, τόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής της.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όταν ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θέλει να το φορτίσει, θα χρησιμοποιεί μια εφαρμογή με την οποία θα δίνει εντολή να εμφανιστεί η στήλη φόρτισης. Όταν το αυτοκίνητο φεύγει, η στήλη θα κρύβεται και πάλι μέσα στο οδόστρωμα, οπότε δε θα ενοχλεί.

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.