Είστε εδώ

Τεχνολογία

Βρετανία: Εντοπισμός οδηγών με βίντεο από τους πολίτες

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποφασίζουν να εξοπλίσουν το όχημά τους με μία ή και περισσότερες κάμερες καταγραφής, τις λεγόμενες dash cams.

Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι να κυκλοφορούνε ολοένα και περισσότερα βίντεο στο internet που δείχνουν ατυχήματα ή οδηγούς να κινούνται με υψηλές ταχύτητες και με επικίνδυνους ελιγμούς.

Κάποιες χώρες έχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν αυτά τα βίντεο προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες άμεσα και για αυτό το λόγο προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν αυτό το υλικό στην αστυνομία.

Στη Βρετανία οι διαθέσιμοι τρόποι είναι με e-mail, μέσω των social media της αστυνομίας και αποστέλλοντας CD στο οποίο είναι γραμμένο το βίντεο.

Όμως, μια ιδιωτική εταιρεία η οποία παράγει dash cams έρχεται να φέρει επανάσταση στον τομέα καθώς δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι οδηγοί όταν η κάμερα του αυτοκινήτου τους έχει καταγράψει κάποιον επικίνδυνο οδηγό ή κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν οι αρχές θα μπορεί να το στέλνει μέσα σε μερικά λεπτά.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να συμπληρώσει online και τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία δηλώνει ότι αυτόπτης μάρτυς του συμβάντος. Μάλιστα, η εταιρεία κάνει διαθέσιμη την πλατφόρμα σε όλους ανεξάρτητα αν έχουν dash cam δικής της παραγωγής καθώς, όπως λέει, θέλει να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας.

Για να δούμε, θα αρχίσουμε και στην Ελλάδα να εκμεταλλευόμαστε κάποια στιγμή αυτό το υλικό το οποίο τώρα πηγαίνει χαμένο;

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.