Είστε εδώ

Τεχνολογία

Βρετανία: Εντοπισμός οδηγών με βίντεο από τους πολίτες

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποφασίζουν να εξοπλίσουν το όχημά τους με μία ή και περισσότερες κάμερες καταγραφής, τις λεγόμενες dash cams.

Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι να κυκλοφορούνε ολοένα και περισσότερα βίντεο στο internet που δείχνουν ατυχήματα ή οδηγούς να κινούνται με υψηλές ταχύτητες και με επικίνδυνους ελιγμούς.

Κάποιες χώρες έχουν προσπαθήσει να αξιοποιήσουν αυτά τα βίντεο προκειμένου να συλλαμβάνουν τους παραβάτες άμεσα και για αυτό το λόγο προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν αυτό το υλικό στην αστυνομία.

Στη Βρετανία οι διαθέσιμοι τρόποι είναι με e-mail, μέσω των social media της αστυνομίας και αποστέλλοντας CD στο οποίο είναι γραμμένο το βίντεο.

Όμως, μια ιδιωτική εταιρεία η οποία παράγει dash cams έρχεται να φέρει επανάσταση στον τομέα καθώς δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι οδηγοί όταν η κάμερα του αυτοκινήτου τους έχει καταγράψει κάποιον επικίνδυνο οδηγό ή κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν οι αρχές θα μπορεί να το στέλνει μέσα σε μερικά λεπτά.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι η πλατφόρμα προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να συμπληρώσει online και τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία δηλώνει ότι αυτόπτης μάρτυς του συμβάντος. Μάλιστα, η εταιρεία κάνει διαθέσιμη την πλατφόρμα σε όλους ανεξάρτητα αν έχουν dash cam δικής της παραγωγής καθώς, όπως λέει, θέλει να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας.

Για να δούμε, θα αρχίσουμε και στην Ελλάδα να εκμεταλλευόμαστε κάποια στιγμή αυτό το υλικό το οποίο τώρα πηγαίνει χαμένο;

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.