Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Σε ποιο μοντέλο θα μπει πρώτα το Android;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Polestar πλέον δεν αποτελεί ένα τμήμα της Volvo που αναλαμβάνει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των Σουηδών αλλά μια ξεχωριστή μάρκα η οποία δημιουργεί τις δικές της προτάσεις επικεντρωμένες στα υβριδικά και ηλεκτρικά.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε μάθει ότι η Volvo θα συνεργαστεί με την Google ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα μπαίνει στα συστήματα infotainment της σουηδικής εταιρείας. Τώρα δημοσιεύματα του εξωτερικού αναφέρουν ότι το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα δούμε το νέο λειτουργικό είναι το Polestar 2 το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας αφού το Polestar 1 θα είναι υβριδικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης, Χένρικ Γκριν, στο σύστημα θα είναι ενσωματωμένα συστήματα όπως τα Google Assistant, Google Play Store και Google Maps στα οποία μέχρι τώρα ο χρήστης μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο μέσω του Android Auto.

Ο Γκριν δήλωσε ότι του κάνει εντύπωση που μέχρι τώρα οι εταιρείες δε χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό της Google καθώς αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να ξοδέψουν πάρα πολλά λεφτά για να αναπτύξουν δικά τους συστήματα που θα είναι εξ’ ίσου καλά με το Android.

Κλείνοντας, ο Γκριν είπε ότι θέλουν να κάνουν τα αυτοκίνητα το ίδιο συνδεδεμένα όπως είναι και τα κινητά ώστε ο οδηγός μπαίνοντας μέσα να μην αποκόβεται από το περιβάλλον του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.