Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Σε ποιο μοντέλο θα μπει πρώτα το Android;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Polestar πλέον δεν αποτελεί ένα τμήμα της Volvo που αναλαμβάνει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των Σουηδών αλλά μια ξεχωριστή μάρκα η οποία δημιουργεί τις δικές της προτάσεις επικεντρωμένες στα υβριδικά και ηλεκτρικά.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε μάθει ότι η Volvo θα συνεργαστεί με την Google ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα μπαίνει στα συστήματα infotainment της σουηδικής εταιρείας. Τώρα δημοσιεύματα του εξωτερικού αναφέρουν ότι το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα δούμε το νέο λειτουργικό είναι το Polestar 2 το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας αφού το Polestar 1 θα είναι υβριδικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης, Χένρικ Γκριν, στο σύστημα θα είναι ενσωματωμένα συστήματα όπως τα Google Assistant, Google Play Store και Google Maps στα οποία μέχρι τώρα ο χρήστης μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο μέσω του Android Auto.

Ο Γκριν δήλωσε ότι του κάνει εντύπωση που μέχρι τώρα οι εταιρείες δε χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό της Google καθώς αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να ξοδέψουν πάρα πολλά λεφτά για να αναπτύξουν δικά τους συστήματα που θα είναι εξ’ ίσου καλά με το Android.

Κλείνοντας, ο Γκριν είπε ότι θέλουν να κάνουν τα αυτοκίνητα το ίδιο συνδεδεμένα όπως είναι και τα κινητά ώστε ο οδηγός μπαίνοντας μέσα να μην αποκόβεται από το περιβάλλον του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.