Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Σε ποιο μοντέλο θα μπει πρώτα το Android;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Polestar πλέον δεν αποτελεί ένα τμήμα της Volvo που αναλαμβάνει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των Σουηδών αλλά μια ξεχωριστή μάρκα η οποία δημιουργεί τις δικές της προτάσεις επικεντρωμένες στα υβριδικά και ηλεκτρικά.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε μάθει ότι η Volvo θα συνεργαστεί με την Google ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα μπαίνει στα συστήματα infotainment της σουηδικής εταιρείας. Τώρα δημοσιεύματα του εξωτερικού αναφέρουν ότι το πρώτο μοντέλο στο οποίο θα δούμε το νέο λειτουργικό είναι το Polestar 2 το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας αφού το Polestar 1 θα είναι υβριδικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης, Χένρικ Γκριν, στο σύστημα θα είναι ενσωματωμένα συστήματα όπως τα Google Assistant, Google Play Store και Google Maps στα οποία μέχρι τώρα ο χρήστης μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο μέσω του Android Auto.

Ο Γκριν δήλωσε ότι του κάνει εντύπωση που μέχρι τώρα οι εταιρείες δε χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό της Google καθώς αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να ξοδέψουν πάρα πολλά λεφτά για να αναπτύξουν δικά τους συστήματα που θα είναι εξ’ ίσου καλά με το Android.

Κλείνοντας, ο Γκριν είπε ότι θέλουν να κάνουν τα αυτοκίνητα το ίδιο συνδεδεμένα όπως είναι και τα κινητά ώστε ο οδηγός μπαίνοντας μέσα να μην αποκόβεται από το περιβάλλον του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.