Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Έφτιαξε σκάφος που "παρκάρει" μόνο του (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εξελίξουν ολοένα και περισσότερο τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και σταδιακά βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα όπως τα συστήματα αυτόματου παρκαρίσματος όμως η τεχνογνωσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

Το 1999 η Volvo χωρίστηκε σε δύο εταιρείες. Η μία είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που ξέρουμε και η άλλη είναι η Volvo Group που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τμήμα φορτηγών και τη Volvo Penta που ασχολείται με συστήματα σκαφών θαλάσσης.

Η τελευταία, θέλει να φέρει το αυτόματο παρκάρισμα και στον κόσμο της θάλασσας. Εδώ και μια δεκαετία έχει δημιουργήσει ένα σύστημα με το οποίο ο skipper, δηλαδή ο χειριστής του σκάφους, μπορεί να το χειριστεί κατά τη διαδικασία του ελλιμενισμού μόνο με τη χρήση ενός joystick ενώ η εταιρεία έχει ενσωματώσει μια λειτουργία με την οποία το σκάφος διατηρείται σταθερό ακόμα και αν φυσάει ή αν η θάλασσα έχει έντονα ρεύματα.

Τώρα στη Volvo Penta κάνουν το επόμενο βήμα και δίνουν τη δυνατότητα να γίνεται όλη η διαδικασία του ελλιμενισμού αυτόματα. Για να γίνει αυτό συνδυάζεται το σύστημα με το joystick με την τοποθέτηση αισθητήρων στην προβλήτα. Οι αισθητήρες ειδοποιούν το σκάφος ότι υπάρχει μία κενή θέση. Τότε ο skipper δίνει την εντολή να ξεκινήσει η αυτόματη διαδικασία και λίγο πριν τελειώσει ειδοποιείται για να τη σταματήσει. Η εμπλοκή του ανθρώπου σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία είναι μηδενική.

Μέσα από αυτή την εφαρμογή βλέπουμε πώς η εξέλιξη μιας τεχνολογίας σε έναν τομέα μπορεί να βρει εφαρμογή και αλλού καθώς μπορεί οι εταιρείες να εξελίσσουν τα συστήματά τους για το δρόμο όμως οι ίδιες αρχές χρησιμοποιούνται τελικά και στα σκάφη.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.