Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Δημιουργεί αντικείμενα που δεν υπάρχουν (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volvo συνεργάζεται με τη Φινλανδική εταιρεία Varjo ώστε με τη χρήση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας XR-1 να επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων μοντέλων αλλά και των τεχνολογιών με τις οποίες θα τα εξοπλίζει.

Το Varjo XR-1 λειτουργεί ως εξής. Όταν ο οδηγός το φορέσει στις οθόνες του προβάλλονται όσα θα έβλεπε κανονικά (αν δεν το φορούσε), όμως μπορούν να προστεθούν στο περιβάλλον και στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ένας άνθρωπος που διασχίζει το δρόμο ή ένας τάρανδος (συχνό πρόβλημα στις Σκανδιναβικές χώρες), οπότε ο οδηγός  αντιδρά σα να ήταν πραγματικά αυτά τα “αντικείμενα”.

Επιπλέον, το Varjo XR-1 συνδέεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου ώστε όταν προβάλλεται κάποιο μη πραγματικό εμπόδιο στον οδηγό να το “βλέπει” και το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν ο άνθρωπος δεν αντιδράσει αρκετά γρήγορα θα αναλάβουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αφού θα θεωρήσουν ότι όντως υπάρχει κάποιος άνθρωπος μπροστά από το αυτοκίνητο.

Με αυτόν τον τρόπο η Volvo μπορεί να μελετά τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε διάφορα σενάρια αλλά και να εξελίσσει νέα συστήματα ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (τουλάχιστον σε αυτό που βλέπει ο οδηγός μέσα από το Varjo XR-1), χωρίς να χρειαστεί να έχει κατασκευάσει κάποιο πραγματικό μοντέλο δοκιμής. Έτσι, μπορεί να εξετάσει αν μια νέα διάταξη οργάνων ή μια νέα κονσόλα είναι προτιμότερη ή όχι.

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.