Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volvo: Δημιουργεί αντικείμενα που δεν υπάρχουν (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volvo συνεργάζεται με τη Φινλανδική εταιρεία Varjo ώστε με τη χρήση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας XR-1 να επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων μοντέλων αλλά και των τεχνολογιών με τις οποίες θα τα εξοπλίζει.

Το Varjo XR-1 λειτουργεί ως εξής. Όταν ο οδηγός το φορέσει στις οθόνες του προβάλλονται όσα θα έβλεπε κανονικά (αν δεν το φορούσε), όμως μπορούν να προστεθούν στο περιβάλλον και στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ένας άνθρωπος που διασχίζει το δρόμο ή ένας τάρανδος (συχνό πρόβλημα στις Σκανδιναβικές χώρες), οπότε ο οδηγός  αντιδρά σα να ήταν πραγματικά αυτά τα “αντικείμενα”.

Επιπλέον, το Varjo XR-1 συνδέεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου ώστε όταν προβάλλεται κάποιο μη πραγματικό εμπόδιο στον οδηγό να το “βλέπει” και το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν ο άνθρωπος δεν αντιδράσει αρκετά γρήγορα θα αναλάβουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αφού θα θεωρήσουν ότι όντως υπάρχει κάποιος άνθρωπος μπροστά από το αυτοκίνητο.

Με αυτόν τον τρόπο η Volvo μπορεί να μελετά τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε διάφορα σενάρια αλλά και να εξελίσσει νέα συστήματα ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε αλλαγές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (τουλάχιστον σε αυτό που βλέπει ο οδηγός μέσα από το Varjo XR-1), χωρίς να χρειαστεί να έχει κατασκευάσει κάποιο πραγματικό μοντέλο δοκιμής. Έτσι, μπορεί να εξετάσει αν μια νέα διάταξη οργάνων ή μια νέα κονσόλα είναι προτιμότερη ή όχι.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Μεγάρων- Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Το σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. διοργανώνει τον 3ο γύρου του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας και του επάθλου ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge 19-20 Οκτωβρίου.

Air China

Σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέα τον Αργοσαρωνικό, ο ΔΑΑ και η Air China μέλος της star Alliance (Lufthansa, Aegean, Swiss) έκοψαν την τούρτα δύο χρόνων πτήσεων της απευθείας γραμμής Αθήνας-Πεκίνου.

Ford Transit Custom Nugget

Tα εκδρομικά βαν που διαθέτουν καθιστικό, κουζίνα και κρεβάτι γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις τους έφτασαν τις 125.000 μονάδες το 2018. Οι αυξανόμενες πωλήσεις τους προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν και την επόμενη δεκαετία.

Νέο Volkswagen Atlas Cross Sport

Υπάρχει ένα SUV της Volkswagen, πέρα από τα T-Cross, Τ-Roc, Tiguan και Touareg, το οποίο δεν είναι γνωστό στην Ευρώπη, καθώς κάνει καριέρα σε Βόρεια Αμερική, Ρωσία και Μέση Ανατολή

Ηνωμένες Πολιτείες - Τενεσί

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι όταν οδηγούμε, και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες αν δεν το κάνουμε.

Γκραν Πρι Ιαπωνίας

Το φετινό Γκραν Πρι Ιαπωνίας ήταν από τα πιο δύσκολα στην ιστορία της Formula 1, λόγω του σούπερ-τυφώνα με την ονομασία Hagibis ο οποίος έπληξε την πίστα το Σάββατο και ανάγκασε τις ομάδες να καταφύγουν σε μέσα όπως η

Νέο Peugeot 208

Το νέο Peugeot 208 είναι ένα από τα καινούργια μοντέλα που θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό, στην έκθεση «Αυτοκίνηση 2019» που διεξάγεται μεταξύ 9-17 Νοεμβρίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Volkswagen ID.R

Η Volkswagen επισκέφτηκε με το ID.R, το ηλεκτρικό αγωνιστικό που έχει δημιουργήσει τον δρόμο Tianmen Shan Big Gate Road ο οποίος οδηγεί στη λεγόμενη “Πύλη του Παραδείσου” μετά από 99 στροφές.

Honda

H μαύρη σιλουέτα που βλέπετε να διαγράφεται στην παραπάνω φωτογραφία ανήκει στο νέο Honda Jazz.

Formula 1-Γκραν Πρι Μαϊάμι

Το 2021 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στη Formula 1. Νέα αεροδυναμικά, αλλά κυρίως νέες διαστάσεις ελαστικών που μετά από πάρα πολλά χρονιά τα υψηλού προφίλ ελαστικά 13 ιντσών παραδίδουν τη σκυτάλη στα χαμηλού προφίλ 18 ιντσών.