Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volocopter: Ποια χώρα θα έχει σύντομα ιπτάμενα ταξί;

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί τα ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα να αποτελούν το αύριο των μετακινήσεων, όμως αφορούν οχήματα που κινούνται στους δρόμους, ενώ το πραγματικό μέλλον των αυτοκινήτων είναι στον αέρα.

Οι εταιρείες σταδιακά δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το επόμενο βήμα. Μια από αυτές τις κινήσεις είναι η Volocopter, μία γερμανική start-up επιχείρηση η οποία θέλει να προσφέρει στη Σιγκαπούρη τα πρώτα της ιπτάμενα ταξί.

Τα όχημα που έχει κατασκευάσει είναι ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο drone το οποίο μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες.

Ο στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες να γίνει η πρώτη δημόσια δοκιμή ώστε σταδιακά να αρχίσει η εμπορική λειτουργία της εταιρείας.

Ο τρόπος που θέλουν να λειτουργήσουν οι ιδρυτές της είναι με τη δημιουργία δύο πακέτων. Το ένα θα αφορά εταιρικούς πελάτες και θα προβλέπει μετακίνηση από το αεροδρόμιο, στη Marina Bay που είναι το επιχειρηματικό κέντρο. Το άλλο αφορά τουρίστες και θα πηγαίνει από τη Marina Bay, στη Sentosa, το πιο τουριστικό σημείο της Σιγκαπούρης.

Η Volocopter έχει καταφέρει να προσελκύσει πολύ μεγάλους διεθνείς παίκτες αφού το 10% των μετοχών της ανήκει στις Daimler, Intel και Geely.

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.