Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Power bank για αυτοκίνητα; Και όμως υπάρχει

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen δημιούργησε το πρώτο power bank για αυτοκίνητα ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για το λανσάρισμα της σειράς I.D. υπό τη στέγη της οποίας θα παρουσιάζονται όλα τα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία πολύ μεγάλη μπαταρία η οποία έχει χωρητικότητα 360 kWh, ισχύς που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία επαρκεί για να φορτιστούν κατά μέσο όρο 15 αυτοκίνητα με τη μέση διάρκεια φόρτισης να κυμαίνεται στα 17 λεπτά. Επιπλέον, το power bank μπορεί να φορτίζει μέχρι και τέσσερα αυτοκίνητα ταυτόχρονα, τα δύο με συνεχές ρεύμα (ταχυφόρτιση) και τα δύο με εναλλασσόμενο.

Προκειμένου να γεμίσουν οι μπαταρίες του power bank η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να προέρχεται είτε από το δίκτυο είτε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Όταν συνδέεται στο δίκτυο μπορεί να δεχτεί παροχή μέχρι 30 kW. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να λειτουργεί αδιάλειπτα χωρίς να αδειάζουν οι μπαταρίες του.

Ωστόσο, η πραγματική χρησιμότητά του αναδεικνύεται όταν συνδεθεί με ΑΠΕ καθώς μπορεί να είναι τοποθετημένο σε κάποιο πάρκινγκ ή σε έναν αυτοκινητόδρομο και να αποθηκεύει ενέργεια από ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά σε ώρες που το δίκτυο ηλεκτροδότησης δε θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί.

Αρχικά το πρωτότυπο power bank θα αρχίσει να τοποθετείται από τη VW στο Βόλφσμπουργκ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και σταδιακά από το 2020 θα αρχίσει η μαζική παραγωγή. Τα σημεία τοποθέτησης θα μπορεί να τα βρει ο οδηγός ενός ηλεκτροκίνητου online ή με χρήση της ανάλογης εφαρμογής από το κινητό του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.