Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Χρησιμοποιεί μέχρι και κβαντικούς υπολογιστές

του Σωτήριου Χάλλα

Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων με τη βασική τους διαφορά να είναι ότι δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά εκμεταλλεύονται κάποιες ιδιότητες της ύλης για να πραγματοποιήσουν υπολογισμούς με πολλαπλάσια ταχύτητα.

Προς το παρόν αυτού του είδους οι υπολογιστές βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο όμως η Volkswagen συνεργάζεται με την Google και την εταιρεία D-Wave οι οποίες αναπτύσσουν τέτοιου είδους συστήματα ώστε να χρησιμοποιεί την ισχύ τους στην έρευνα για τη βελτίωση των μπαταριών των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Η Volkswagen προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους κβαντικούς υπολογιστές προκειμένου να πραγματοποιεί προσομοιώσεις της χημικής δομής ολόκληρης της μπαταρίας και να προβλέπει πώς θα συμπεριφερθεί σε διάφορα πιθανά σενάρια όπως λειτουργία σε πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Φυσικά, όλες αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται ακόμα σε εμβρυικό στάδιο όμως οι εταιρείες συνεχώς επενδύουν στην ανάπτυξή τους καθώς θα τους επιτρέψει στο μέλλον να πραγματοποιούν κάθε είδους υπολογισμό σε πολύ μικρούς χρόνους.

Όσον αφορά τις μπαταρίες που θα εξελιχθούν με τη χρήση των κβαντικών υπολογιστών θα αργήσουμε να τις δούμε σε κάποιο μοντέλο αφού και η δική τους εξέλιξη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.