Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Χρησιμοποιεί μέχρι και κβαντικούς υπολογιστές

του Σωτήριου Χάλλα

Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων με τη βασική τους διαφορά να είναι ότι δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά εκμεταλλεύονται κάποιες ιδιότητες της ύλης για να πραγματοποιήσουν υπολογισμούς με πολλαπλάσια ταχύτητα.

Προς το παρόν αυτού του είδους οι υπολογιστές βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο όμως η Volkswagen συνεργάζεται με την Google και την εταιρεία D-Wave οι οποίες αναπτύσσουν τέτοιου είδους συστήματα ώστε να χρησιμοποιεί την ισχύ τους στην έρευνα για τη βελτίωση των μπαταριών των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Η Volkswagen προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους κβαντικούς υπολογιστές προκειμένου να πραγματοποιεί προσομοιώσεις της χημικής δομής ολόκληρης της μπαταρίας και να προβλέπει πώς θα συμπεριφερθεί σε διάφορα πιθανά σενάρια όπως λειτουργία σε πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Φυσικά, όλες αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται ακόμα σε εμβρυικό στάδιο όμως οι εταιρείες συνεχώς επενδύουν στην ανάπτυξή τους καθώς θα τους επιτρέψει στο μέλλον να πραγματοποιούν κάθε είδους υπολογισμό σε πολύ μικρούς χρόνους.

Όσον αφορά τις μπαταρίες που θα εξελιχθούν με τη χρήση των κβαντικών υπολογιστών θα αργήσουμε να τις δούμε σε κάποιο μοντέλο αφού και η δική τους εξέλιξη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.