Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Χρησιμοποιεί μέχρι και κβαντικούς υπολογιστές

του Σωτήριου Χάλλα

Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των υπολογιστικών συστημάτων με τη βασική τους διαφορά να είναι ότι δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά εκμεταλλεύονται κάποιες ιδιότητες της ύλης για να πραγματοποιήσουν υπολογισμούς με πολλαπλάσια ταχύτητα.

Προς το παρόν αυτού του είδους οι υπολογιστές βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο όμως η Volkswagen συνεργάζεται με την Google και την εταιρεία D-Wave οι οποίες αναπτύσσουν τέτοιου είδους συστήματα ώστε να χρησιμοποιεί την ισχύ τους στην έρευνα για τη βελτίωση των μπαταριών των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Η Volkswagen προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους κβαντικούς υπολογιστές προκειμένου να πραγματοποιεί προσομοιώσεις της χημικής δομής ολόκληρης της μπαταρίας και να προβλέπει πώς θα συμπεριφερθεί σε διάφορα πιθανά σενάρια όπως λειτουργία σε πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Φυσικά, όλες αυτές οι τεχνολογίες βρίσκονται ακόμα σε εμβρυικό στάδιο όμως οι εταιρείες συνεχώς επενδύουν στην ανάπτυξή τους καθώς θα τους επιτρέψει στο μέλλον να πραγματοποιούν κάθε είδους υπολογισμό σε πολύ μικρούς χρόνους.

Όσον αφορά τις μπαταρίες που θα εξελιχθούν με τη χρήση των κβαντικών υπολογιστών θα αργήσουμε να τις δούμε σε κάποιο μοντέλο αφού και η δική τους εξέλιξη βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.