Είστε εδώ

Τεχνολογία

Volkswagen: Φέρνει επανάσταση στα φώτα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, σταδιακά αυτό θα αλλάξει. Φυσικά η κυρίαρχη χρήση τους θα συνεχίσει να είναι η παροχή φωτός όταν πέφτει το σκοτάδι όμως πέραν αυτού θα αναλαμβάνουν και άλλες λειτουργίες. Μία από αυτές θα είναι η επικοινωνία του αυτοκινήτου με το περιβάλλον του. Αυτή τη στιγμή όταν ο οδηγός θέλει να επικοινωνήσει το κάνει με τα μάτια, με νοήματα ή ακόμα και μιλώντας όμως όταν το αυτοκίνητο θα είναι αυτόνομο και οι επιβάτες θα ασχολούνται με κάτι άλλο, πλην της οδήγησης, τότε την επικοινωνία θα αναλαμβάνουν τα interactive (διαδραστικά) φώτα.

Πρόκειται για φωτιστικά σώματα που θα αποτελούνται από 30.000 μικρές φωτιστικές μονάδες οι οποίες θα καθοδηγούνται από λογισμικό ώστε να προβάλλουν στο δρόμο διάφορες πληροφορίες όπως διαγραμμίσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Από την εξέλιξη δε θα εξαιρεθούν και τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία θα προβάλλουν προειδοποιήσεις σε περίπτωση ανάγκης ενώ ταυτόχρονα θα έχουν και υποστηρικτικό ρόλο δημιουργώντας σημάδια στην άσφαλτο που θα βοηθάνε τον οδηγό να παρκάρει σωστά.

Οι δοκιμές για όλα τα παραπάνω συστήματα φωτισμού δοκιμάζονται στις εγκαταστάσεις της Volkswagen που βρίσκονται στο Βόλφσμπουργκ. Πρόκειται για ένα τούνελ με μήκος 100 μέτρα, πλάτος 15 μέτρα και ύψος 5 μέτρα το οποίο έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην επιτάχυνση της εξέλιξης καθώς οι μηχανικοί δε χρειάζεται να περιμένουν να νυχτώσει αλλά μπορούν να κάνουν δοκιμές ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ανάλογη τεχνολογία με “φώτα που μιλάνε” είχαμε δει πριν από λίγο καιρό και από τη Mercedes.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.