Είστε εδώ

Τεχνολογία

Vision Urbanetic: Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Mercedes

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz μέσω του τμήματος που ασχολείται με τα Vans παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για το μέλλον η οποία, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση ανθρώπων.

Η ονομασία είναι Vision Urbanetic και πρόκειται για μία ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και να μεταφέρει είτε προϊόντα, είτε ανθρώπους ικανοποιώντας, έτσι, τις ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων αλλά και των τουριστών.

Η κύρια ιδέα είναι ότι το σύστημα δομείται γύρω από τη βασική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν όλοι οι αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι απαραίτητα για την κίνησή της. Πάνω εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία διάφορα αμαξώματα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Το μήκος της πλατφόρμας είναι 5.14 μέτρα με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης να φτάνει τα 3.7 μέτρα. Η εναλλαγή των διαφόρων αμαξωμάτων μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μετακινηθεί και χωρίς να φέρει κάποιο αμάξωμα επάνω της.

Κομμάτι της εξελιγμένης τεχνολογίας του Vision Urbanetic είναι ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταλάβει ότι σε κάποιο σημείο της πόλης μαζεύεται μεγάλο πλήθος κόσμου ώστε να στείλει σήμα και σε άλλα όμοια οχήματα ώστε να σπεύσουν προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.