Είστε εδώ

Τεχνολογία

Vision Urbanetic: Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Mercedes

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz μέσω του τμήματος που ασχολείται με τα Vans παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για το μέλλον η οποία, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση ανθρώπων.

Η ονομασία είναι Vision Urbanetic και πρόκειται για μία ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και να μεταφέρει είτε προϊόντα, είτε ανθρώπους ικανοποιώντας, έτσι, τις ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων αλλά και των τουριστών.

Η κύρια ιδέα είναι ότι το σύστημα δομείται γύρω από τη βασική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν όλοι οι αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι απαραίτητα για την κίνησή της. Πάνω εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία διάφορα αμαξώματα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Το μήκος της πλατφόρμας είναι 5.14 μέτρα με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης να φτάνει τα 3.7 μέτρα. Η εναλλαγή των διαφόρων αμαξωμάτων μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μετακινηθεί και χωρίς να φέρει κάποιο αμάξωμα επάνω της.

Κομμάτι της εξελιγμένης τεχνολογίας του Vision Urbanetic είναι ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταλάβει ότι σε κάποιο σημείο της πόλης μαζεύεται μεγάλο πλήθος κόσμου ώστε να στείλει σήμα και σε άλλα όμοια οχήματα ώστε να σπεύσουν προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).