Είστε εδώ

Τεχνολογία

Vision Urbanetic: Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Mercedes

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz μέσω του τμήματος που ασχολείται με τα Vans παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για το μέλλον η οποία, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση ανθρώπων.

Η ονομασία είναι Vision Urbanetic και πρόκειται για μία ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και να μεταφέρει είτε προϊόντα, είτε ανθρώπους ικανοποιώντας, έτσι, τις ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων αλλά και των τουριστών.

Η κύρια ιδέα είναι ότι το σύστημα δομείται γύρω από τη βασική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν όλοι οι αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι απαραίτητα για την κίνησή της. Πάνω εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία διάφορα αμαξώματα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Το μήκος της πλατφόρμας είναι 5.14 μέτρα με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης να φτάνει τα 3.7 μέτρα. Η εναλλαγή των διαφόρων αμαξωμάτων μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μετακινηθεί και χωρίς να φέρει κάποιο αμάξωμα επάνω της.

Κομμάτι της εξελιγμένης τεχνολογίας του Vision Urbanetic είναι ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταλάβει ότι σε κάποιο σημείο της πόλης μαζεύεται μεγάλο πλήθος κόσμου ώστε να στείλει σήμα και σε άλλα όμοια οχήματα ώστε να σπεύσουν προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.