Είστε εδώ

Τεχνολογία

Vision Urbanetic: Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Mercedes

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz μέσω του τμήματος που ασχολείται με τα Vans παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για το μέλλον η οποία, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση ανθρώπων.

Η ονομασία είναι Vision Urbanetic και πρόκειται για μία ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και να μεταφέρει είτε προϊόντα, είτε ανθρώπους ικανοποιώντας, έτσι, τις ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων αλλά και των τουριστών.

Η κύρια ιδέα είναι ότι το σύστημα δομείται γύρω από τη βασική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν όλοι οι αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι απαραίτητα για την κίνησή της. Πάνω εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία διάφορα αμαξώματα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Το μήκος της πλατφόρμας είναι 5.14 μέτρα με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης να φτάνει τα 3.7 μέτρα. Η εναλλαγή των διαφόρων αμαξωμάτων μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μετακινηθεί και χωρίς να φέρει κάποιο αμάξωμα επάνω της.

Κομμάτι της εξελιγμένης τεχνολογίας του Vision Urbanetic είναι ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταλάβει ότι σε κάποιο σημείο της πόλης μαζεύεται μεγάλο πλήθος κόσμου ώστε να στείλει σήμα και σε άλλα όμοια οχήματα ώστε να σπεύσουν προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.