Είστε εδώ

Τεχνολογία

Vision Urbanetic: Το μέλλον μέσα από τα μάτια της Mercedes

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes-Benz μέσω του τμήματος που ασχολείται με τα Vans παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα για το μέλλον η οποία, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο αν απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξυπηρέτηση ανθρώπων.

Η ονομασία είναι Vision Urbanetic και πρόκειται για μία ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα και να μεταφέρει είτε προϊόντα, είτε ανθρώπους ικανοποιώντας, έτσι, τις ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων αλλά και των τουριστών.

Η κύρια ιδέα είναι ότι το σύστημα δομείται γύρω από τη βασική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν όλοι οι αισθητήρες, οι επεξεργαστές και τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι απαραίτητα για την κίνησή της. Πάνω εκεί μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν με ευκολία διάφορα αμαξώματα ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά.

Το μήκος της πλατφόρμας είναι 5.14 μέτρα με τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης να φτάνει τα 3.7 μέτρα. Η εναλλαγή των διαφόρων αμαξωμάτων μπορεί να γίνεται είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα ενώ η πλατφόρμα μπορεί να μετακινηθεί και χωρίς να φέρει κάποιο αμάξωμα επάνω της.

Κομμάτι της εξελιγμένης τεχνολογίας του Vision Urbanetic είναι ότι διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να καταλάβει ότι σε κάποιο σημείο της πόλης μαζεύεται μεγάλο πλήθος κόσμου ώστε να στείλει σήμα και σε άλλα όμοια οχήματα ώστε να σπεύσουν προς τα εκεί.

Σχετικά άρθρα

Μεταγραφές

Silly season αποκαλείται το διάστημα που ακούγονται φήμες σχετικά με το μέλλον των οδηγών που το συμβόλαιό τους λήγει στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς και μέχρι πριν λίγα χρόνια συνηθιζόταν να ξεκινάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.