Είστε εδώ

Τεχνολογία

Toyota: Ξέρει πότε πατάς το γκάζι κατά λάθος

του Σωτήριου Χάλλα

Η Toyota ανέπτυξε ένα σύστημα, το οποίο ονομάζεται Acceleration Suppression Function και σκοπός του είναι να μειώσει τα ατυχήματα που προκαλούνται όταν ο οδηγός πατήσει κατά λάθος το πεντάλ του γκαζιού.

Η νέα λειτουργία θα λανσαριστεί το καλοκαίρι στην Ιαπωνία, ως μέρος αναβάθμισης του πακέτου συστημάτων ασφαλείας Safety Sense, ενώ αργότερα θα αρχίσει να διατίθεται και σε άλλες αγορές. Αρχικά θα αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού εξοπλισμού για καινούρια αυτοκίνητα, όμως σταδιακά η εταιρεία θα αρχίσει να το ενσωματώνει και σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα.

Σκοπός του συστήματος είναι να αποτρέψει την επιτάχυνση του οχήματος αν εντοπίσει ότι το πεντάλ έχει πατηθεί κατά λάθος, ακόμα και αν δεν υπάρχουν εμπόδια μπροστά από το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της εταιρείας θεωρούν ότι μπορούν να μειώσουν τους θανάτους που προκαλούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο από ακούσια χρήση του πεντάλ του γκαζιού.

Η Toyota σχεδιάζει να μοιραστεί τις βασικές αρχές λειτουργίας του συστήματος και με άλλους κατασκευαστές. Σημαντικό βήμα στη σχετική έρευνα ήταν ότι οι Ιάπωνες κατάφεραν να απομονώσουν τις περιπτώσεις που το πάτημα του γκαζιού γίνεται ηθελημένα, από εκείνες που γίνεται από λάθος.

Έτσι, στη δεύτερη περίπτωση, αν και ο οδηγός θα πατάει το πεντάλ, το αυτοκίνητο δε θα επιταχύνει.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.