Είστε εδώ

Τεχνολογία

Toyota: Συνεργασία με την Uber για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

του Σωτήριου Χάλλα

Το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στα αυτόνομα οχήματα οπότε είναι λογικό όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν να είναι έτοιμες όταν θα έρθει η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα στα προϊόντα τους.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο είναι η Toyota η οποία, όμως, είχε μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων, Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί με την Uber η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους συστήματα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι Ιάπωνες θα καταβάλουν 500 εκατομμύρια δολάρια στην Uber, κάτι που θα δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της αμερικάνικης εταιρείας το οποίο έχασε τη φόρα του μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ένα αυτοκίνητό της στο Tempe της Αριζόνα.

Η τεχνολογία της Uber θα εφαρμοστεί σε ορισμένα μοντέλα της Toyota και θα συνδυαστεί με το πακέτο Guardian της τελευταίας που αφορά τεχνολογίες ασφαλείας όπως σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί πίεση στην Uber να αρχίσει και πάλι τις δοκιμές στο δρόμο που αναγκάστηκε να σταματήσει μετά το ατύχημα στην Αριζόνα αλλά αυτό είναι κάτι που οι Αμερικάνοι δε θέλουν να κάνουν ακόμα.

Σχετικά άρθρα

Μεταγραφές

Silly season αποκαλείται το διάστημα που ακούγονται φήμες σχετικά με το μέλλον των οδηγών που το συμβόλαιό τους λήγει στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς και μέχρι πριν λίγα χρόνια συνηθιζόταν να ξεκινάει στο καλοκαιρινό διάλειμμα.

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.