Είστε εδώ

Τεχνολογία

Toyota: Συνεργασία με την Uber για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

του Σωτήριου Χάλλα

Το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στα αυτόνομα οχήματα οπότε είναι λογικό όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να θέλουν να είναι έτοιμες όταν θα έρθει η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα στα προϊόντα τους.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο είναι η Toyota η οποία, όμως, είχε μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων, Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί με την Uber η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους συστήματα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι Ιάπωνες θα καταβάλουν 500 εκατομμύρια δολάρια στην Uber, κάτι που θα δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της αμερικάνικης εταιρείας το οποίο έχασε τη φόρα του μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ένα αυτοκίνητό της στο Tempe της Αριζόνα.

Η τεχνολογία της Uber θα εφαρμοστεί σε ορισμένα μοντέλα της Toyota και θα συνδυαστεί με το πακέτο Guardian της τελευταίας που αφορά τεχνολογίες ασφαλείας όπως σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί πίεση στην Uber να αρχίσει και πάλι τις δοκιμές στο δρόμο που αναγκάστηκε να σταματήσει μετά το ατύχημα στην Αριζόνα αλλά αυτό είναι κάτι που οι Αμερικάνοι δε θέλουν να κάνουν ακόμα.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.