Είστε εδώ

Τεχνολογία

Toyota - Panasonic: Σχεδιάζουν μπαταρίες 50 φορές καλύτερες

του Σωτήριου Χάλλα

Toyota και Panasonic σχεδιάζουν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μπαταριών επόμενης γενιάς που θα προορίζονται για χρήση σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ασιατικά μέσα ενημέρωσης η κοινοπραξία θα ιδρυθεί το 2020 με την Toyota να έχει μερίδιο 51% και η Panasonic 49%. Η τελευταία, θα μεταβιβάσει 5 από τα εργοστάσια που έχει σε Κίνα και Ιαπωνία, στο νέο επιχειρηματικό σχήμα.

Έχει αναφερθεί ότι οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μπαταρίες που θα έχουν 50 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα συγκριτικά με εκείνες που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα περισσότερα υβριδικά μοντέλα.

Η Toyota δε θα είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που θα επωφεληθεί από αυτή τη συνεργασία καθώς οι μπαταρίες θα χρησιμοποιούνται και από τις Mazda, Daihatsu και Subaru, εταιρείες που είτε έχουν εξαγοραστεί από την Toyota είτε έχουν πολύ στενή συνεργασία. Επιπλέον, είναι πιθανό να δούμε και τη Honda να προμηθεύεται τις μπαταρίες της από εκεί.

Εκτός από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου η κοινοπραξία Toyota – Panasonic  θα ασχοληθεί και με την ανάπτυξη των μπαταριών επόμενης γενιάς όπως είναι οι στερεάς κατάστασης. Άλλωστε, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει από το 2017 συμφωνία ώστε να εξερευνήσουν από κοινού τις προοπτικές αυτής της τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.