Είστε εδώ

Τεχνολογία

Toyota - Panasonic: Σχεδιάζουν μπαταρίες 50 φορές καλύτερες

του Σωτήριου Χάλλα

Toyota και Panasonic σχεδιάζουν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μπαταριών επόμενης γενιάς που θα προορίζονται για χρήση σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ασιατικά μέσα ενημέρωσης η κοινοπραξία θα ιδρυθεί το 2020 με την Toyota να έχει μερίδιο 51% και η Panasonic 49%. Η τελευταία, θα μεταβιβάσει 5 από τα εργοστάσια που έχει σε Κίνα και Ιαπωνία, στο νέο επιχειρηματικό σχήμα.

Έχει αναφερθεί ότι οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μπαταρίες που θα έχουν 50 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα συγκριτικά με εκείνες που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα περισσότερα υβριδικά μοντέλα.

Η Toyota δε θα είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που θα επωφεληθεί από αυτή τη συνεργασία καθώς οι μπαταρίες θα χρησιμοποιούνται και από τις Mazda, Daihatsu και Subaru, εταιρείες που είτε έχουν εξαγοραστεί από την Toyota είτε έχουν πολύ στενή συνεργασία. Επιπλέον, είναι πιθανό να δούμε και τη Honda να προμηθεύεται τις μπαταρίες της από εκεί.

Εκτός από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου η κοινοπραξία Toyota – Panasonic  θα ασχοληθεί και με την ανάπτυξη των μπαταριών επόμενης γενιάς όπως είναι οι στερεάς κατάστασης. Άλλωστε, οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει από το 2017 συμφωνία ώστε να εξερευνήσουν από κοινού τις προοπτικές αυτής της τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.