Είστε εδώ

Τεχνολογία

Tesla: Παρουσίασε πλατφόρμα πλήρως αυτόνομης οδήγησης

του Σωτήριου Χάλλα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι εξελίξεις γύρω από τα αυτόνομα αυτοκίνητα τρέχουν πιο γρήγορα, ίσως, από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η Tesla με το σύστημα Autopilot που εφοδιάζει τα μοντέλα της.

Τώρα, η εταιρεία πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας ότι μέσα στο 2020 θα παρουσιάσει μια σειρά από αυτόνομα ταξί τα οποία δε θα διαθέτουν οδηγό πίσω από το τιμόνι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει μέχρι τώρα που υπάρχει κάποιος χειριστής για λόγους ασφαλείας.

Μιλώντας στην εκδήλωση Tesla Autonomy Day ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Ίλον Μασκ, είπε ότι η εισαγωγή των αυτόνομων ταξί στην αρχή θα γίνει σε κάποιες επιλεγμένες πόλεις ενώ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα δημιουργήσει αυτοκίνητο χωρίς χειριστήρια (τιμόνι και πεντάλ) πιθανόν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μαζί με τα παραπάνω σχέδια ο Μασκ παρουσίασε τη νέα πλακέτα για εφαρμογή σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης με την ονομασία Full Self-Driving η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο καλύτερος υπολογιστής του είδους σε όλον τον κόσμο.

Η Tesla εργάζεται πάνω στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης πολλά χρόνια και ο Μασκ είπε ότι όλα τα Model S και Model X που έχουν κατασκευαστεί μετά την 20η Μαρτίου καθώς και όλα τα Model 3 μετά τη 12η Απριλίου φέρουν το εν λόγω κύκλωμα.

Η κατασκευή της πλακέτας γίνεται από τη Samsung στο Τέξας και σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία είναι ικανή να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου, χάρη στην ενσωμάτωση του πολύ ισχυρού κυκλώματος επεξεργασίας Xavier από την Nvidia.

Κλείνοντας, ο Μασκ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι συστήματα με χρήση LiDar που εφαρμόζουν κάποιες εταιρείες είναι λανθασμένη επιλογή καθώς, όπως είπε, είναι ακριβά και άχρηστα.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.