Είστε εδώ

Τεχνολογία

Tesla: Φτηνή μπαταρία με τεράστια διάρκεια ζωής

του Σωτήριου Χάλλα

Την μπαταρία των ενός εκατομμυρίου μιλίων (1.6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) φαίνεται ότι έχει έτοιμη η Tesla, με σκοπό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνουν σε επίπεδο κόστους ανταγωνιστικά προς τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στόχος της νέας μπαταρίας είναι να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα μικρό κόστος, με την Tesla να αναμένεται ότι θα την παρουσιάσει αργότερα μέσα στο 2020 ή στις αρχές του 2021. Η ανάπτυξή της έχει γίνει με την κινεζική εταιρεία CATL και τα πρώτα μοντέλα όπου θα τοποθετηθεί θα είναι τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Προς το παρόν αυτό που ξέρουμε για τις νέες μπαταρίες είναι ότι θα έχουν πολύ λίγο ή καθόλου κοβάλτιο. Ο λόγος είναι ότι το κοβάλτιο είναι το πιο ακριβό μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί προκειμένου να πέσει η τιμή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα μπαταρία αναμένεται να δώσει η Tesla μέσα στο μήνα που διανύουμε, στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης με την ονομασία Battery Day. Εκεί είναι πιθανό να μάθουμε στοιχεία και για τα λεγόμενα terafactories που θέλει να κατασκευάσει η αμερικανική μάρκα, τα οποία θα είναι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μεγαλύτερα από τα gigafactories που έχει τώρα η Tesla, με βασικό χαρακτηριστικό τους τον πολύ μεγάλο βαθμό αυτοματοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

Το 1995 το περίπτερο της Opel στο Σαλόνι της Γενεύης συζητήθηκε αρκετά, καθώς εκεί έκανε πρεμιέρα το εκκεντρικό MAXX.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε γιατί ξεχώρισε πριν από 25 χρόνια το εν λόγω πρωτότυπο αστικών προδιαγραφών μοντέλο.