Είστε εδώ

Τεχνολογία

Smartphone και αυτοκίνητο: Ασύρματη φόρτιση παντού

του Σωτήριου Χάλλα

Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν πολλά μοντέλα τα οποία διαθέτουν ειδική επιφάνεια στην οποία μπορεί κάποιος να ακουμπήσει το κινητό του, ώστε να φορτίσει ασύρματα, εφόσον υποστηρίζει την τεχνολογία.

Αν και πρόκειται για μια λύση η οποία διευκολύνει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των οδηγών, μία εταιρεία με την ονομασία Yank θέλει να κάνει τη διαδικασία της φόρτισης ακόμα πιο απλή. Για αυτό το λόγο δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να φορτίσει ασύρματα οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να βρίσκεται μέσα στην καμπίνα, χωρίς να χρειάζεται να ακουμπάει σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια. Η Yank παρουσιάζει την τεχνολογία της στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, CES 2020, που γίνεται 7-10 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Με την πρόταση της Yank μπορούν να φορτιστούν περισσότερα από ένα κινητά ταυτόχρονα, ενώ του πεδίου μπορούν να ωφεληθούν και άλλες συσκευές, όπως το κλειδί (σε κάποια μοντέλα έχει οθόνη και χρειάζεται ανά διαστήματα φόρτιση) ή ακόμα και οι πλαϊνοί καθρέφτες (εξαλείφοντας την ανάγκη ύπαρξης καλωδίων, το οποίο μεταφράζεται σε μείωση του βάρους).

Όσον αφορά την εκπεμπόμενη ακτινοβολία για την οποία είναι λογικό κάποιος να αναρωτιέται, σύμφωνα με την εταιρεία είναι μόλις 0.06 Watt, όταν ένα κινητό τη στιγμή που μιλάμε και το έχουμε πάνω στο αυτί μας εκπέμπει 1.1-1.5 Watt.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.