Είστε εδώ

Τεχνολογία

Skoda: Δίνεις το αυτοκίνητό σου και δεν αγχώνεσαι

του Σωτήριου Χάλλα

Μεγάλωσε το παιδί σου, πήγε 18, έβγαλε και το δίπλωμά του και σου ζητάει το αυτοκίνητο για να πάει μια βόλτα, όμως εσύ φοβάσαι για το πού θα πάει αφού δε θέλεις να απομακρυνθεί πολύ, δεδομένου ότι είναι νέος/νέα οδηγός.

Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα έρχεται από τη Skoda η οποία ενσωματώνει στην εφαρμογή Skoda Connect μία λειτουργία geofencing. Η λέξη προέρχεται από το συνθετικό γεω- που χρησιμοποιείται σε ό,τι έχει να κάνει με τη γη και τη λέξη fence που σημαίνει φράχτης.

Ουσιαστικά, η τσεχική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να ορίσει μία περιοχή στην οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία του. Έτσι, αν το όχημα ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια που έχουν οριστεί, θα ειδοποιηθεί ώστε να λάβει τα μέτρα του. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα ορισμού απαγορευμένης περιοχής, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να αποφευχθεί πάση θυσία η επίσκεψη σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Εκτός των παραπάνω η εφαρμογή Skoda Connect μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες όπως το επίπεδο του καυσίμου, οδηγικά στοιχεία (μέση ταχύτητα, συνολική διανυθείσα απόσταση, μέση κατανάλωση, κ.α.) και εμφάνιση της ακριβούς τοποθεσίας του οχήματος.

Τέλος, υπάρχει μια δυνατότητα με την ονομασία Trip Planner η οποία έχοντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική ατζέντα του χρήστη, τον ενημερώνει πότε να αναχωρήσει, ανάλογα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο δρόμο.

Σχετικά άρθρα

Formula 1 - Γκραν Πρι Βραζιλίας

Το Γκραν Πρι για την πρώτη θέση τόσο για τον τίτλο των οδηγών, όσο και για τον αντίστοιχο των κατασκευαστών δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον καθώς ο Χάμιλτον και η Mercedes έχουν ήδη κατακτήσει τους αντίστοιχους τίτλους.

Formula 1, R.B. Aston Martin

Ο 23χρονος Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον που αντικατέστησε τον Γκασλί στα μέσα του πρωταθλήματος στην ομάδα R.B. Aston Martin υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που διευθύνει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Νέο Peugeot 208 1.2 Pure Tech 100

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, και το ωραίο πάντα θα ελκύει το ενδιαφέρον.

Ford

Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν κάθε παράμετρο που έχει να κάνει με την κατασκευή αυτοκινήτων, με τη Ford αυτή τη φορά να παρουσιάζει ένα νέο τρόπο να φτιάχνει καθίσματα, ο οποίος φέρνει πολλές καινοτομίες.

Ford EcoSport ST – Line 1.0 140 PS

Το EcoSport είναι το σκαλοπάτι για να ανέβεις στα μεγαλύτερα Kuga και Edge.

H τριάδα της Ford στα SUV.

F1 in Schools 2019

Η ομάδα Arrow Racers είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού “F1 in Schools” που θα διεξαχθεί 22 - 27 Nοεμβρίου 2019 στο Αμπού Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα που διεξάγεται και το τελευταίο Grand Prix της Formula 1 για το 2019

Hyundai

Ένας τομέας στον οποίο έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πιο καινούρια αυτοκίνητα, αλλά συχνά περνάει απαρατήρητος, είναι η ησυχία στην καμπίνα, αφού πλέον οι επιβάτες δέχονται πολύ λιγότερα ηχητικά ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον.

Νέα Skoda Octavia

Στην Πράγα της Τσεχίας, στην έδρα της Skoda (για την ακρίβεια η πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι η έδρα της, γύρω στα 50 χλμ. από την Πράγα) αποκαλύφθηκε η νέα Octavia.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε η 4η γενιά συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο την παράδοση της ονομασίας που ξεκίνησε το 1959.

Volkswagen - Αυτόνομα

Η Volkswagen σκοπεύει μέχρι το 2025 να παρουσιάσει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να χειρίζεται το αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομα, υπογραμμίζοντας το πόσο πολλή και εξελιγμένη τεχνολογία απαιτείται προκειμένου να συμβεί αυτό.

WRC, ράλι Αυστραλίας

Για λόγους ασφαλείας καθώς η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της παιχνίδι στη μακρινή Αυστραλία, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος μεταξύ 14-17 Νοεμβρίου, τελευταία παράσταση για το 2019, ακυρώνεται.