Είστε εδώ

Τεχνολογία

Skoda: Δίνεις το αυτοκίνητό σου και δεν αγχώνεσαι

του Σωτήριου Χάλλα

Μεγάλωσε το παιδί σου, πήγε 18, έβγαλε και το δίπλωμά του και σου ζητάει το αυτοκίνητο για να πάει μια βόλτα, όμως εσύ φοβάσαι για το πού θα πάει αφού δε θέλεις να απομακρυνθεί πολύ, δεδομένου ότι είναι νέος/νέα οδηγός.

Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα έρχεται από τη Skoda η οποία ενσωματώνει στην εφαρμογή Skoda Connect μία λειτουργία geofencing. Η λέξη προέρχεται από το συνθετικό γεω- που χρησιμοποιείται σε ό,τι έχει να κάνει με τη γη και τη λέξη fence που σημαίνει φράχτης.

Ουσιαστικά, η τσεχική εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να ορίσει μία περιοχή στην οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία του. Έτσι, αν το όχημα ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια που έχουν οριστεί, θα ειδοποιηθεί ώστε να λάβει τα μέτρα του. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα ορισμού απαγορευμένης περιοχής, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να αποφευχθεί πάση θυσία η επίσκεψη σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Εκτός των παραπάνω η εφαρμογή Skoda Connect μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες όπως το επίπεδο του καυσίμου, οδηγικά στοιχεία (μέση ταχύτητα, συνολική διανυθείσα απόσταση, μέση κατανάλωση, κ.α.) και εμφάνιση της ακριβούς τοποθεσίας του οχήματος.

Τέλος, υπάρχει μια δυνατότητα με την ονομασία Trip Planner η οποία έχοντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική ατζέντα του χρήστη, τον ενημερώνει πότε να αναχωρήσει, ανάλογα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο δρόμο.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.