Είστε εδώ

Τεχνολογία

Samsung: Το πιο εξελιγμένο ταμπλό αυτοκινήτου που έχουμε δει

του Σωτήριου Χάλλα

Τα ψηφιακά περιβάλλοντα στα αυτοκίνητα εξελίσσονται συνεχώς ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες. Μία εταιρεία η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε ψηφιακές τεχνολογίες είναι η Samsung.

Η κορεάτικη εταιρεία σε συνεργασία με τη θυγατρική της Harman Kardon η οποία ασχολείται με συστήματα ήχου υψηλής πιστότητας παρουσιάσαν στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES 2018 που έγινε στο Λας Βέγκας μια πλατφόρμα που ονομάζουν Digital Cockpit.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει οθόνη διαγωνίου 28 ιντσών η οποία καταλαμβάνει όλο το ταμπλό, έχει τεχνολογίες απτικής ανάδρασης*, δέχεται εντολές με νεύματα στον αέρα και χειριστήρια στο τιμόνι. Ακόμα, διαθέσιμη είναι η ψηφιακή βοηθός της Harman Kardon, Bixby, κάτι που θα επιτρέψει στους χρήστες να επικοινωνούν με το σύστημα μέσω φωνητικών εντολών.

Με τη χρήση του  Digital Cockpit το αυτοκίνητο θα διαθέτει συνδεσιμότητα στο ίντερνετ και θα μπορεί να αποθηκευει δεδομένα στο cloud, κάτι που θα βοηθήσει να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι εξελίσσουν τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στο σύστημα να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ με χρήση δικτύων 5G για ταχύτητες έως και 1Gb/sec.

Τέλος ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα η οποία έχει σκοπό την ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, 4 και 5 με την ονομασία DRVLINE.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.